Efter at have spist tilbagekaldte piller: En person død

Esbjerg Kommune oplyser, at en person er død efter vedkommende havde spist Pamol, som var en del af det parti, der blev tilbagekaldt, fordi pillerne kunne være farlige. Lægemiddelstyrelsen tror ikke, at der er en sammenhæng

I sidste uge blev et parti Pamol-tabletter tilbagekaldt af Lægemiddelstyrelsen, fordi de fejlagtigt kunne indeholde piller af typen Ibumetin 600 mg, hvilket er samme aktive stof, der er i Ipren, men en langt stærkere udgave.

Siden da har Esbjerg Kommune undersøgt om, borgere, der enten bor på plejehjem, eller som får hjemmehjælp, havde fået fat i nogle af de 'falske' piller. Undersøgelsen har vist, at den tilbagetrukne piller er fundet hos 14 borgere.

Mens en af de borgere, som har spist af tabletterne, er blevet indlagt, så er en anden død, oplyser kommunen i en pressmeddelelse.

Se også: Populær smertestillende tilbagekaldes: Risiko kan være alvorlig

Det er imidlertid usikkert, om indtagelsen af pillerne har en sammenhæng med dette.

Lægemiddelstyrelsen oplyser i en anden pressemeddelelse, at man ikke tror, at der er tale om nogen sammenhæng.

Blandt de resterende piller i Pamol-beholderne hos de to specifikke borgere, blev der således ikke fundet nogle af de farlige piller.

- Så på nuværende tidspunkt er der ikke noget, der tyder på, at dødsårsagen har sammenhæng med sagen om det tilbagetrukne batch Pamol, skriver styrelsen.

Skærm

Hent flere
Hent flere