Efter bilafbrændinger og gadekamp: 153 skoleelever anholdt af kampklædt politi

De anholdte er helt ned til 12 år gamle, beretter franske medier

Her har politiet linet de anholdte elever op på rad og række. Privatoptagelser.

I Frankrig har der gennem de seneste uger været voldsomme demonstrationer mod varslede prisstigninger på benzin, og selv om præsident Macron nu har meddelt, at de planer er droppet, forbereder franske myndigheder sig stadig på en weekend med ekstreme uroligheder.

Det fik fransk politi en forsmag på torsdag, hvor elever landet over havde mobiliseret sig i protest mod en upopulær skolereform, der blev vedtaget sidste år. Det skriver Le Monde.

Ifølge undervisningsministeriet var 300 skoler landet over påvirket af demonstrationerne torsdag, mens 80 skoler var ramt af blokader.

12-årige anholdt
Over 700 elever blev anholdt i forbindelse med demonstrationerne, heraf 153 i en enkelt aktion på Saint-Exupéry-skolen i Mantes-la-Jolie cirka 50 kilometer vest for Paris.

Anholdelserne fandt sted, efter elever på skolen angiveligt havde deltaget i bilafbrændinger og gadekampe mod politiet. De anholdte elever er mellem 12 og 20 år, skriver Le Monde.

Ifølge AFP er 89.000 betjente indkaldt til at tage hånd om de forventede uroligheder i den kommende weekend, heraf 8000 i hovedstaden Paris.

Samtidig har blandt andet Eiffeltårnet, Louvre-museet og massevis af forretninger på Champs-Elysées varslet lukning over weekenden på grund af de forventede uroligheder. Ligeledes er fodboldklubben Paris Saint Germains hjemmekamp mod Montpellier blevet udskudt på politiets opfordring, skriver France 24.

Herunder kan du se hvor voldsomt det gik for sig under sidste weekends demonstrationer i den franske hovedstad:

Der var ikke lige så mange protestanter på gaderne i Marseille i weekenden som i Paris, men det gik stadig voldsomt for sig i den franske havneby. Foto: AP Samfund - 4. dec. 2018 - kl. 12:46 Efter voldsomme optøjer i Frankrig: Nu blander premierministeren sig