Efter brutal fangeflugt: Politiet spørger svenskerne om hjælp

Politiet søger nu international hjælp i jagten på den flygtede bandeleder

En bandeleder er blevet befriet fra psykiatrisk afdeling i Slagelse og er endnu på fri fod. Forstå sagen på et øjeblik her.

Over et døgn efter, at Hemin Dilshad Saleh flygtede fra en institution i Slagelse har politiet endnu ikke fanget bandelederen. Derfor søger man nu hjælp hos vores svenske naboer.

Det bekræfter svensk politi over for Aftonbladet.

- Dansk politi har kontaktet svensk politi, i anledning af en person er flygtet fra en institution i Danmark. Der er blevet udsendt en grænsealarm og en EU-arrestordre af dansk politi.

- For svensk politi betyder det eksempelvis øget opmærksom ved grænseovergangene, siger Joanna Ljunggren presseskretær hos det svenske politi.

Dansk politi har i dag anholdt to personer i sagen, men der er er altså ikke tale om NNV-lederen Hemin Dilshad Saleh. Identiteten på de to personer er ikke offentliggjort.

Hemin Dilshad Saleh er stadig på fri fod. Foto: Ritzau Scanpix
Hemin Dilshad Saleh er stadig på fri fod. Foto: Ritzau Scanpix

- Anholdelserne forløb udramatisk, og i løbet af aftenen vil de to mænd blive afhørt nærmere om deres rolle i befrielsesaktionen, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Den eftersøgte bandeleder

Politiet offentliggør nu navn på den mand, som de efterlyser efter en flugt fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om en 24-årig mand, der hedder Hemin Dilshad Saleh. Han er 183 cm høj, almindelig til kraftig af bygning, sort kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.

- Politiet oplyser, at man skal henvende sig til politiet og ikke selv forsøge at tage kontakt, hvis man ser bandelederen, siger politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland Falsters politi.

Hemin Dilshad Saleh er fortsat på flugt. Foto: Politifoto. 112 Vild plan for fangeflugt: Skjulte pistoler i kageæske

Politiet har udsendt det her fotografi af det flygtede medlem af bandegrupperingen NNV's ledergruppe Hemin Dilshad Saleh. Foto: Politifoto 112 Fængslet bande-boss var indlagt: Sygeplejersker fik pistoler i nakken

Foto: Byrd 112 Bandeleder i dramatisk fangeflugt: Væbnet befrielsesaktion