Efter brutalt økseoverfald: Her er resultatet af aktionen

Politiet anholdt 14 personer i forbindelse med en stor aktion torsdag morgen

Video: Jens Nielsen/Byrd.

En stor anholdelses- og ransagningsaktion på Vestsjælland torsdag morgen i forbindelse med det voldsomme økseoverfald på 45-årige Lars på Ulstrupvej i Gørlev 30. september i år har ført til anholdelser af 14 personer.

De otte af dem blev dog løsladt kort efter, da politiet ikke umiddelbart vurderede, at de havde en rolle i overfaldet eller i andre sager.

Politiet er til stede flere steder på Vestsjælland og ransager i forbindelse med en alvorlig sag. Foto: Per Rasmussen 112 Efter brutal voldssag: Politi ransager flere adresser

Ved ransagningen af adresserne fandt politiet skydevåben, en mindre mængde narkotika samt flere stik- og slagvåben. Effekter, som nu er i politiets varetægt og vil blive undersøgt nærmere for at kunne afgøre, om nogen kan sigtes for besiddelse af disse, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Lars er glad for den indstats, lægerne har ydet. Han forventer at slippe fra oplevelsen uden alt for slemme ar. Foto: Per Rasmussen Krimi Bandidos-rocker sigtet: Lars fik økse i hovedet under vanvittig slåskamp

En 38-årig mand fra Kroatien vil torsdag eftermiddag klokken 15 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, fordi et af de fundne skydevåben umiddelbart kunne knyttes til ham.

I forvejen sidder en 32-årig Bandidos-rocker varetægtsfængslet i sagen, og formålet med aktionen var anholdelse af personer, der kunne mistænkes for at have deltaget i overfaldet på det 45-årige offer.

Huset i Jyderup brændte ned til grunden. Beboeren blev to gange opsøgt af rockere. Den ene gang fik han hugget en kniv gennem venstre hånd, den anden gang blev en lillefinger klippet over og hans hus brændt ned. Foto: Per Rasmussen Krimi Fængslet Bandidos-rocker med grum fortid: Huggede kniv gennem offers hånd

Politiet slog til mod flere adresser, som er blevet identificeret ud fra politiets efterforskning i sagen og inden for en personkreds, der i forvejen har et vist indbyrdes kendskab til hinanden, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Alle adresser er blevet undersøgt grundigt for at finde eventuelle spor efter overfaldet, der behandles som en sag om drabsforsøg.

Foruden den 38-årige bliver fire af de anholdte netop nu afhørt af politiet i relation til deres mulige rolle i overfaldet. Herefter vil politiet i samarbejde med anklagemyndigheden tage stilling til, om nogen af dem skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

En 38-årig mand fra Bosnien er fortsat i politiets varetægt, indtil hans personlige forhold er nærmere undersøgt, for at kunne afgøre, om han opholder sig lovligt i Danmark.