Efter dette foto skubbede han konen i døden

En række billeder viser de sidste minutter i Toni Henthorns liv, før hendes mand skubbede hende i døden på deres bryllupsdag

Hør Harold Henthorns opkald til alarmcentralen

Det ligner en dejlig og romantisk vandretur i bjergene i anledning af lægen Toni Henthorn og hendes mand, Harolds, 12 års bryllupsdag.

Men historien bag billederne er langt mere grusom end de smilende ansigter antyder. Få minutter efter disse billeder var taget, skubbede Harold sin kone i døden fra en 40 meter høj klippe.  Ifølge retten i amerikanske Denver for at score hendes livsforsikring på svimlende 4,7 millioner dollars - godt 32 millioner danske kroner.

Så lykkelige så de ud minutter før Toni Henthorn blev myrdet af sin mand Harold. (Foto: Politifoto).
Så lykkelige så de ud minutter før Toni Henthorn blev myrdet af sin mand Harold. (Foto: Politifoto).
 

Harold Henthorn blev dømt skyldig i overlagt mord på sin kone i sidste måned og nu har retten offentliggjort billederne, der viser Tonis sidste minutter.

59-årige Harold Henthorn har gennem hele sagen holdt fast i at konens død var en ulykke. Men detaljer i retten fik ikke overbevist nævningene.

Her kom det blandt andet frem, at Harold grundigt havde udforsket det område, hvor Toni mødte sit endeligt. Hele ni gange havde han besøgt området i dagene før han i september 2012 overraskede sin kone med en trekking-tur i anledning af deres 12 års bryllupsdag.

Trekkingturen var en overraskelse i anledning af parrets 12 års bryllupsdag. (Foto: Politifoto).
Trekkingturen var en overraskelse i anledning af parrets 12 års bryllupsdag. (Foto: Politifoto).
 

50-årige Toni Henthorn overlevede i første omgang det voldsomme fald. Nødopkaldet - som du kan høre øverst i denne artikel - var med til at få Harold dømt. Nævningene mente, at han var for fattet ligesom de var overbevist om, at hans forsøg på førstehjælp var rent spil for galleriet.

 

Harold Henthorn har tidligere været sigtet for mord. Hans første kone døde i 1995 i en mystisk ulykke, hvor hun fik en firhjulstrækker ned over sig, mens hun skiftede et dæk. Dengang klarede han frisag, men sagen er nu blevet åbnet igen.

Straffen for mordet på Toni Henthorn modtager Harold i december. Han planlægger at anke dommen.