Efter drab og brand: Nu er offeret identificeret

Efter fem dage er det lykkedes at få en endelig identikation af offeret, der blev fundet i brandtomt

Ekstra Bladets kriminalredaktør gør os klogere på drabssagen her.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Der var som ventet tale om den 80-årige mandlige beboer, der blev fundet dræbt på sin landejendom på Slagelse Landevej i Vemmelev søndag morgen.

Undersøgelser af liget har fastslået, at han blev dræbt, før der blev sat ild til ejendommen.

Politiet modtog anmeldelsen søndag morgen 9.25.

Drabet på den 80-årige mand indgår nu i en særlig efterforskningsgruppe, der samler efterforskningen af drabet på Kiehn Andersen i Ruds Vedby i april, ligesom de også er i dialog med Midt- og Vestsjællands Politi om branden og drabet på Finn Ørsdahl i Gundestrup i Odsherred i februar.

Jack Andersen er hårdt ramt af sorg, efter hans fars hus blev sat i brand, og han blev fundet dræbt fem dage efter i en grusgrav. Foto: Per Rasmussen 112 Drabsoffers søn: Håber de ruller det store skyts ud

Det skyldes, at der er flere ligheder mellem drabene, ud over det faktum, at der er blevet sat ild til alle tre gerningssteder, og at alle ofre var dræbt, før ilden blev påsat. Alle ofrene var ældre, pensionerede og enlige mænd, der boede på landejendomme ud til relativt befærdede landeveje. Der er to måneder mellem hvert af drabene.

Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi har ikke ønsket at fortælle, hvordan Kiehn Andersen og den 80-årige mand blev dræbt, mens Midt- og Vestsjællands Politi har været mere meddelsomme i jagten på at finde frem til den skyldige til det brutale drab.

De har offentliggjort navn og billede af Finn Ørsdahl, ligesom de har oplyst, at han blev dræbt ved massiv vold med døden til følge, hvorefter gerningsmanden har stukket ild på ejendommen med flere arnesteder. Formentlig med henblik på at slette spor.

Alt samme nfor at få så mange vidneforklaringer som muligt omkring hans færden og ved hans bopæl i døgnet op til anmeldelsen af branden.

Politiet har netop offentliggjort dette billede af den afdøde. Privatfoto 112 Finn blev dræbt: - Det er udført koldblodigt

Landejendommen stod som et delvist udbrændt bygnings-skelet dagen efter branden blev opdaget. Foto: Per Rasmussen
Landejendommen stod som et delvist udbrændt bygnings-skelet dagen efter branden blev opdaget. Foto: Per Rasmussen
 

En stor forskel på sagerne er, at Kiehn Andersen fra Ruds Vedby i modsætning til de to andre ikke blev fundet i sit udbrændte hjem, men var forsøgt skjult i en grusgrav. Her blev han fundet fem dage senere, at branden i hans hus blev opdaget.

112 Efter mystiske drab: Flere nye henvendelser

Den 80-årige mand fra Vemmelev passede selv sit meget velholdte hus og have på trods af sin fremskredne alder. Det var hans barndomshjem, hvor hans forældre havde boet før ham.

Ifølge en nabo havde han klippet hækken så sent som to dage før, at han endte sit liv på den mest kyniske måde.

Flere naboer fortalte, at han var pensioneret, men lejede en lade bag huset ud til opbevaring af campingvogne og biler.

De omfattende brandskader på stuehuset betyder, at politiet står over for et kompliceret og tidskrævende arbejde. Foto: Per Rasmussen 112 Efter ligfund i udbrændt hus: Ammunitions-ryddere tilkaldt

Det 80-årige drabsoffer i Vemmelev sad ofte på denne stol ud til vejen, hvor han vinkede til alle naboerne, der kørte forbi. Foto: Per Rasmussen
Det 80-årige drabsoffer i Vemmelev sad ofte på denne stol ud til vejen, hvor han vinkede til alle naboerne, der kørte forbi. Foto: Per Rasmussen