Efter drab på tidligere bandeleder: To mænd anholdt

Københavns Politi har anholdt to mænd i forbindelse med drabet på den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar

To mænd er anholdt for drabet på den tidligere bandeleder. Flugten fra Vibevej er efter politiets opfattelse sket i en blå VW Passat, som forud for drabet har holdt parkeret på Vibevej. Ekstra Bladets kriminalredaktør udlægger her sagen. Producer: Kristian Hansen

Københavns Politi har i dag anholdt to mænd på 24 og 25 år, som sigtes for drab og medvirken til drab på den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar 19. november i år.

Det oplyser politiet på Twitter.

Politiet har i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning af flere adresser i Storkøbenhavn, ligesom der er sket ransagning af et bandetilholdssted i Nordsjællands Politikreds.

Vicepolitipolitinspektør ved Københavns Politi Riad Tolba bekræfter over for Ekstra Bladet, at der er tale om rockerklubben Satudarahs klubhus i Ganløse.

- Er de blevet anholdt ved klubhuset?

- Det kan jeg ikke kommentere, siger Riad Tolba, der heller ikke ønsker at oplyse, om de anholdte har tilknytning til Satudarah.

Betjente er lige nu i gang med at udføre en stor politiaktion mod Satudarahs klubhus. Foto: Kenneth Mayer 112 - 6. dec. 2018 - kl. 13:36 Stor politiaktion mod rockerborg

Afsøger område med hunde
Ifølge Ekstra Bladets mand ved klubhuset er politiet talstærkt til stede. Der er en del politifolk inde i huset, der er 10-15 betjente, der går rundt i området, der er mindst tre hundefolk, der går rundt med skovle og graver lidt, ligesom Københavns Politis egne teknikere er på plads.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Politiet oplyser endvidere, at der i morgen vil ske fremstilling af de to anholdte i grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil komme med en begæring om dørlukning.

'Politiet kan derfor ikke på nuværende tidspunkt oplyse yderligere detaljer om de anholdte og heller ikke i forhold til, om den dræbte og de to anholdte kendte hinanden. Der kan ligeledes ikke gives yderligere oplysninger om eventuelle fund ved de mange ransagninger. Politiet efterforsker stadig mulige motiver. Vi kan derfor ikke komme nærmere ind på om, der forventes yderligere anholdelser', lyder det i pressemeddelelsen.

Københavns Politi har tidligere oplyst, at det formodede gerningsvåben var det, man kalder et håndvåben.

'Vi kan supplerende oplyse, at vi nu formoder, at der er tale om en revolver af mindre kaliber. Flugten fra Vibevej er efter politiets opfattelse sket i en blå VW Passat, som forud for drabet har holdt parkeret på Vibevej', lyder det videre fra politiet.

Efterlyser oplysninger om bils færden
I forbindelse med sagen efterlyser politiet fortsat vidner.

'Københavns Politi er stadig meget interesseret i at høre fra vidner, som enten har været på Hejrevej, Glentevej og Vibevej både før og under skudepisoden, og som endnu ikke har talt med politiet. Vi er også meget interesserede i at høre fra vidner, som har set den blå VW Passat, både forud for og efter drabet'.

Politiet efterlyser oplysninger om denne blå VW Passat, som politiet mener, at gerningsmændene flygtede i. Politifoto
Politiet efterlyser oplysninger om denne blå VW Passat, som politiet mener, at gerningsmændene flygtede i. Politifoto

Ifølge politiet er bilen desuden kendetegnet ved en lygtefejl på venstre forlygte, idet denne kun havde parkeringslys tændt. Bilen var derudover forsynet med nogle specielle alufælge.

 

'Vi vil naturligvis også stadig gerne høre fra personer, som på en eller anden måde ligger inde med viden om drabet eller eventuelle forudgående trusler mod Nedim Yasar', lyder det fra politiet.

Nedim Yasar blev dræbt mandag aften efter sin egen bogreception. Gerningsmanden er på fri fod. Foto: Jan Sommer Krimi Drabsdømt Bandidosrocker var Nedims reservefar

Nedim Yasars mor bryder sammen foran sin søns grav.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen Foto Nedim Yasars mor bryder sammen foran sin søns grav

Nedim Yasar gik ud af bandemiljøet efter ti år og kom i exit-program. Men han bor stadig på en hemmelig adresse. Foto: Jan Sommer Krimi Tidligere bandeleder frygtede hævn: De kom om natten for at slå mig ihjel

Artiklen opdateres..

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere