Efter fund af 21-årig svensk kvindelig: Beboere frygter skoven

Lokale undgår det skovområde nær Stockholm, hvor 21-årig kvinde blev fundet dræbt natten til torsdag

Svensk politi råder folk til at færdes forsigtigt i området, da de ikke har fundet frem til drabsmanden.  (Foto: Johan Jepson fra Expressen)
Svensk politi råder folk til at færdes forsigtigt i området, da de ikke har fundet frem til drabsmanden. (Foto: Johan Jepson fra Expressen)

Onsdag aften tog en svensk kvinde ud at løbe i et motionsområde ved Uppland Väsby nær Stokholm. Da hun ikke var kommet hjem senere på aftenen, slog familien alarm. Natten til torsdag blev hun fundet død i skoven.

Politiet, der har arbejdet på sagen siden torsdag morgen, efterforskede først sagen som et 'mistænkeligt dødsfald', men har siden betegnet det som en drabssag.

Se også: Ung kvinde fundet død i Sverige: Formodes dræbt

Det er endnu ikke lykkedes politiet at finde frem til afgørende spor på gerningsmanden. Det har gjort de lokale beboere bange, og derfor undgår de skoven.

- Jeg kommer aldrig til at løbe her igen. Det er meget ubehageligt at være her, fortæller Linn Walche til Aftonbladet. Hun plejer selv at træne i området.

Ola Gren, der selv er fra området, fortæller til Aftonbladet, at han er chokeret over, at det kunne ske i et så fredeligt område.

- Jeg er selv opvokset her - har løbet på stierne tusindvis af gange. Det er et meget roligt område. Man kan ikke forstå, at det er sket her, fortæller Ola Gren, der selv har en datter på samme alder.

Se også: Svensk kvinde dræbt på løbetur: Politi undersøger to biler

Motionsområdet plejer at være et roligt sted at opholde sig. Derfor har kommunen bestemt, at redningstjenesten dagligt skal være i området, så de lokale igen kan føle sig trygge, mens politiet efterforsker sagen.

Lokale hjælper med efterforskning

Politiet har endnu ikke nogen mistænkte, og de har siden torsdag nat efterlyst øjenvidner og centrale spor. Det har fået flere til at kontakte politiet.

- Jeg vågnede ved et-tiden. Der kørte et par motorcykler forbi, som larmede meget, og jeg reagerede på det. Men på det tidspunkt tænkte jeg ikke, at der var sket noget så trist, fortæller Lasse Åkerlind til Aftonbladet.

Politiet har fået op mod 150 henvendelser fra de lokale. Derudover har de teknikere og en helikopter, der arbejder på stedet.