Efter kaos i London-lufthavn: To personer anholdt

Politiet mistænker to anholdte for intet mindre end 50 droneflyvninger over landets næst travleste lufthavn

To personer er blevet anholdt under mistanke for at stå bag droneflyvninger, der har skabt kaos i flytrafikken ved lufthavnen i Gatwick nær London.

Det oplyser politiet i Sussex til nyhedsbureauet Reuters.

- Vores efterforskning pågår stadig, indtil vi er helt sikre på, at vi har håndteret enhver trussel mod passagerernes sikkerhed, siger politiinspektør James Collis.

Politiet opfordrer desuden befolkningen og passagerer om at være opmærksomme og tage kontakt, hvis man ser nye droner over lufthavnsområdet.

Lufthavnen, der er Storbritanniens næst travleste, blev lukket i flere omgange mellem onsdag og fredag på grund af en eller flere droner, der bevægede sig i luftrummet over området.

Ifølge politiet er der blevet iagttaget intet mindre end 50 droneflyvninger over landingspladsen, hvor et potentielt sammenstød med et fly under landing eller afgang kunne have været katastrofalt.

Over 100.000 passagerer blev berørt af aflyste afgange. Lufthavnen åbnede igen fredag eftermiddag.

Den britiske hær har også deltaget i efterforskningsarbejdet og stillet udstyr til rådighed. Det samme har eksperter fra det britiske forsvarsministerium.

- Der er en bred vifte af foranstaltninger, vi kan sætte i værk, og som kan give alle flypassagerer vished om, at det igen er sikkert at flyve, lød det fra transportminister Chris Grayling i et interview med BBC fredag aften.

Topembedsfolk i den britiske regering har i de seneste dage holdt en række krisemøder om situationen i Gatwick og beredskabet i de øvrige lufthavne i Storbritannien - herunder landet største lufthavn, Heathrow, nær London.