Efter knivdrama i lufthavnen: Udvisning af Almedin udskudt

En dramatisk situation i Københavns Lufthavn, hvor den udvisningsdømte Almedin Fejzic' far skar sig selv i hånden, betyder nu, at enkeltbilletten til Bosnien må vente

En akut situation, opstået i forbindelse med udvisningen af den unge Almeldin Fejzic, betød tirsdag morgen, at Ekstra Bladet for en kort stund afbrød udsendelsen direkte fra Københavns Lufthavn.

Kort efter familiens ankomst til lufthavnen opstod en situation i taxaen, der medførte, at de mange fremmødte begyndte at råbe efter hjælp.

Ifølge Ekstra Bladets reporter på stedet  blev en ambulance da kort efter kaldt til stedet, hvor faderen i øjeblikket behandles.

- Faderen kunne, støttet af tilstedeværende, selv gå over i ambulancen, fortæller hun.

Skar sig med kniv
Københavns Politi bekræfter episoden og forklarer:

- Afsendelsen begynder udramatisk, da familien selv møder op i lufthavnen i en taxa. Men da de er ankommet, og bagagen er ved at blive læsset ud, skærer faderen sig i hånden med en kniv, fortæller pressemedarbejder Steen Hansen. Dernæst bliver politiet og ambulance tilkaldt.

- Efterfølgende har man fra myndigheds side besluttet, at der skal findes en anden afrejsedato, oplyser han.

Fremmødte ser fortvivlet til, mens de venter på yderligere oplysninger.

Den 18-årige gymnasieelevs ophold i Danmark stod ellers til at slutte her til formiddag klokken 10.10. Sammen med sin familie skulle han i lufthavnen sige farvel til venner og bekendte, inden han med en enkeltbillet var bestemt til at rejse tilbage til Bosnien.

De seneste uger har den 18-årige dreng været omdrejningspunktet i en debat, da han for en uge siden fik at vide, at han skulle pakke sine sager efter tre års forgæves forsøg på at få asyl i Danmark.

En af mange klassekammerat siger i dag farvel til Almedin Fejzic.

Familien søgte først om humanitært ophold, fordi faren lider af skizofreni, men den ansøgning blev afvist.

- Almedins far får afslag på ansøgningen, fordi det ministerielle skøn over hans sygdom (skizofreni, red.) og vurderingen af behandlingsmuligheder i Bosnien ikke har givet grundlag for at modtage humanitært ophold i Danmark, vurderer forsvarsadvokat Poul Hauch Fenger, der har en menneskeretlig baggrund i EU og FN.

Han refererer til en såkaldt diagnose-liste, som Justitsministeriet arbejder ud fra, hver gang de skal vurdere en sag om humanitært ophold. På listen er der en lang række sygdomme, som kan medvirke til, at personen får humanitært ophold. Men sygdommen skizofreni står ikke på listen.

Justitsministeriets embedsmand har altså vurderet, at Almedin Fejzic' far ikke er syg nok til at blive i Danmark.

Almedin kan blive i Danmark lidt endnu. (Privatfoto)
Almedin kan blive i Danmark lidt endnu. (Privatfoto)

1 af 3 
2 af 3 Almedin Fejric' gymnasievenner har kæmpet for, at han må blive i Danmark. Søndag holdt de en demonstration på Christiansborg Slotsplads (Foto: Rasmus Flindt).
3 af 3 Her ankommer familien til lufthavnen forud for udvisningen. Kort efter må Ekstra Bladet afbryde live-udsendelsen.