Efter politidrab: Det betyder den blå linje

Et billede af en blå streg på stort baggrund deles flittigt efter drabet af en 43-årig politibetjent

Billedet deles på sociale medier: Foto: The Thin Blue Line
Billedet deles på sociale medier: Foto: The Thin Blue Line

Tirsdag morgen blev en 43-årig hundefører ramt af skud foran politigården i Albertslund. Onsdag eftermiddag kom det frem, at betjenten desværre var død af sine kvæstelser, og siden er et helt bestemt billede blevet delt flere gange på sociale medier.

Billedet forestiller en blå linje på sort baggrund, og symbolet kommer fra foreningen The Thin Blue Line.

The Thin Blue Line er både en dansk organisation og et internationalt symbol, der bruges for at vise støtte til ofre og pårørende til betjente udsat for vold eller en forbrydelse, mens de passede deres arbejde.

Det skriver organisationen på sin Facebookside, hvor flere personer, der synes godt om siden, har ændret sit profilbillede til symbolet af den blå linje.

Stiftet på skuddagen
Støtteorganisationen har eksisteret i nogle måneder, og ifølge TV 2 skulle foreningen have haft stiftende generalforsamling aftenen efter skyderiet i Albertslund.

En af talspersonerne i foreningen har skrevet i et offentligt opslag på Facebook, som Ekstra Bladet har fået lov at citere, at onsdag i sandhed var en sorgens dag.

- Vores kære kollega har betalt den højeste pris, og vi føler alle med familien. Det kunne have været os alle i blåt, og den følelse af at være sårbar rører os dybt, skriver Peter Kamp fra The Thin Blue Line.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Privat
Foto: Privat
 

26-årig varetægtsfængslet
Den 43-årige hundefører blev skudt omkring klokken 08.15 tirsdag morgen. Først var hans tilstand kritisk, hvorefter han blev meldt som stabil, men onsdag eftermiddag afgik han desværre ved døden som følge af sine kvæstelser.

Onsdag formiddag blev en 26-årig etnisk dansk mand varetægtsfængslet i sagen med begrundet mistanke om, at det var ham, der mødte op ved Vestegnens Politi og affyrede skud mod hundeførerens hoved.

Pistolen havde han stjålet fra en lokal skytteklub, som han var medlem af. Tyveriet var meldt til politiet.

Under grundlovsforhøret af den 26-årige mand kom det frem, at han tilsyneladende nærer et stort had til systemet og politiet.

- Han har en mørk side og har tidligere fortalt, at han ville skyde nogen og så dræbe sig selv, har den 26-åriges far blandt andet fortalt politiet.

Den 43-årige politibetjent efterlader sig familie og gode venner. Blandt andet var Annette Heicks mand Jesper Vollmer rigtig gode venner med manden.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen