Efter shitstorm: Mistænkt for voldtægtsforsøg på station er fængslet

Fredag blev en kvinde overfaldet på Ny Ellebjerg Station. Den formodede gerningsmand er varetægtsfængslet.

En 26-årig mand, der er mistænkt for et voldtægtsforsøg på Ny Ellebjerg Station, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han er sigtet for at have forsøgt at voldtage en 27-årig kvinde fredag 1. september på Ny Ellebjerg Station.

Den mistænkte mand blev anholdt 6. september efter at have været efterlyst af politiet med billeder.

Overfaldet skete ifølge politiet tidligt om morgen fredag på et stisystem ved stationen, da kvinden var på vej på arbejde.

Forinden var gerningsmanden ankommet med S-tog fra Hovedbanegården. Han fulgte efter kvinden ad stisystemet Ellestykket/Pilestykket i retning mod Ellebjergvej og overfaldt hende.

Men det lykkedes kvinden at få vristet sig fri og flygte fra manden.

Sagen afstedkom en større shitstorm rettet mod BT, da bloggeren Mary Consolata Namagambe på facebook beskrev, hvordan BT i følge hendes opfattelse havde taget et tilfældigt billede fra nettet og vedhæftet det pågældende billede til artikel.

Manden på billedet lignede til forveksling en venindes lillebror, skrev Mary Consolata Namagambe.

'Netop at BT har løjet omkring gerningsmanden, og hængt en uskyldig sort mand ud. Politiet fortæller således min veninde og hendes lillebror, at han udover det ikke engang matcher den beskrivelse der er af gerningsmanden.'

Siden fjernede hun opslaget, og postede i stedet et nyt:

'Hej alle sammen… Sagen er nu mellem min veninde, hendes bror og politiet nu. Jeg brugte min platform til at dele historien, fordi det var en træls situation min venindes bror var endt i, og dette har bestemt ikke været sjovt for ham. Tak fordi i har været med til at skabe opmærksomhed på sagen. Og min opdatering slettes derfor nu.'

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra bloggeren.

Retteligt VAR billedet udsendt af politiet i forbindelse med eftersøgningen af den mulige gerningsmand til voldtægtsforsøget ved Ny Ellebjerg station - og altså ikke et tilfældigt billede, som BT-avisen havde fundet på nettet.

BT ringede i går til politiet, der afviste at være blevet opsøgt af nogen i forbindelse med sagen:

Politiet kan ikke umiddelbart genkende at have fået en henvendelse fra en mand, der skulle være hængt uretmæssigt ud som mulig gerningsmand,' sagde politiet til BT i går.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen