Efter skyderi: LTF'er kræves i fængsel på livstid

Anklager kræver fængsel på livstid efter skyderi på Nørrebro i efteråret

Der blev fundet 11 afskudte hylstre over en strækning på 85 meter efter skyderiet på Nørrebro. Foto: Kenneth Meyer
Der blev fundet 11 afskudte hylstre over en strækning på 85 meter efter skyderiet på Nørrebro. Foto: Kenneth Meyer

I en sag om skyderi på Nørrebro i efteråret, hvor flere blev ramt, men ingen blev dræbt, har anklager Jens Povlsen fredag formiddag krævet fængsel på livstid over et højtstående medlem af LTF.

Det er netop kommet frem i Københavns Byret i forbindelse med anklagerens procedure om straffens længde.

Hvis Københavns Byret imødekommer kravet fra anklageren, vil det være første gang i dansk retshistorie, at en sag om drabsforsøg udløser landets strengeste straf.

Den usædvanlige påstand fra anklageren skyldes, at drabsforsøgene skete i forbindelse med en konflikt i bandemiljøet. Den omstændighed gør, at straffen kan forhøjes med op til det dobbelte.

Tilfældige ramt

Under skyderiet blev to tilfældige cyklister ramt, der i blandt en svensk kvinde.

Det 27-årige medlem af gadebanden Loyal To Familia blev i onsdags fundet skyldig i to tilfælde af drabsforsøg, for at have bragt andre menneskers liv i fare og for ulovlig våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder.

Han blev frikendt for to andre drabsforsøg.

Skyderiet skete den 21. september på Nørrebrogade, hvor den 27-årige afgav mindst fem skud mod en tilfældig person foran en forretning. 

Ingen af skuddene ramte, og den 27-årige blev frifundet for drabsforsøg, men fundet skyldig i at bringe andres liv i fare.

Kort efter affyrede han i følge tiltalen yderligere to skud mod en ukendt cyklist, der angiveligt undveg og derfor ikke blev ramt. Her blev den 27-årige frifundet, da retten ikke kunne fastslå, hvor cyklisten befandt sig under skyderiet.

LTF-medlemmet fortsatte mod Den Røde Plads på ydre Nørrebro, hvor han igen skød flere gange og ramte to personer.

Den ene blev strejfet af et skud i venstre lår. Værst gik det ud over en yngre svensk kvinde, der blev ramt af et skud i venstre balle og efterfølgende var i livsfare.

Her var det et enig nævningeting, der fandt den 27-årige skyldig i forsøg på manddrab. Retten lagde blandt andet til grund, at LTF'eren så de to personer, inden han rettede to skud direkte mod dem. 

112 LTF'er i retten: Spytklat antændte vildt skyderi

Der blev fundet 11 afskudte hylstre over en strækning på 85 meter efter skyderiet på Nørrebro. Foto: Kenneth Meyer 112 LTF'er tiltalt for flere drabsforsøg: Nu har retten talt

På daværende tidspunkt var en konflikt i gang mellem LTF og grupperingen Brothas.

Den 27-årige har nægtede, at skyderiet var en del af bandekonflikten.

Efter anklagerens procedure om den straf, han mener, den dømte skal have, skal forsvareren procedere, hvorefter nævningetinget og de juridiske dommere trækker sig tilbage og skal votere om, hvilke straf LTF'eren skal have.

Dommen forventes at falde senere i dag.