Efter skyderi og biljagt: Fem er varetægtsfængslet

Tirsdag blev et rækkehus i Aalborg ramt af skud. Fem personer har nu varetægtsfængslet

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Varetægtsfængsling frem til den 11. oktober.

Se mere video på localeyes.dk

Det blev resultatet af onsdagens grundlovsforhør, hvor fem personer er tiltalt for forsøg på manddrab efter et skyderi i Aalborg.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre ved Retten i Aalborg.

- De er fængslet alle fem. To af dem har kæret fængslingen (til landsretten, red.), og tre har accepteret. Det er det eneste, jeg kan sige på nuværende tidspunkt. De har ikke villet forklare sig nævneværdigt, fortæller Frank Olsen, der er vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi.

Læs også: Se også: Skyderi mod rækkehus: Merethe sad bag gennemhullet vindue og strikkede

Strikkede i køkkenet
Tirsdag nat kunne Ekstra Bladet fortælle historien om Merethe Jacobsen, der tidligere på aftenen var blevet udsat for skyderi, mens hun sad og strikkede i køkkenet på første sal i sit rækkehus.

Huset, der ligger på Vildsundsvej i det østlige Aalborg, er, hvad Merethe Jacobsen selv kalder 'et roligt kvarter'. Men alligevel blev hendes køkkenvindue ramt skud.

Artiklen fortsætter under billedet...

Merethe Jacobsen bagved det vindue, der tirsdag blev gennemhullet af skud. Foto: Ekstra Bladet
Merethe Jacobsen bagved det vindue, der tirsdag blev gennemhullet af skud. Foto: Ekstra Bladet
 

Ifølge de tekniske undersøgelser, som politiet lavede efterfølgende, var der tale om 20-25 skud i det yderste lag af vinduet. Men de nåede ikke helt igennem ruden.

Merethe Jacobsen fortalte til Ekstra Bladet, at hun er den eneste, der bor i rækkehuset.

- De har da kunnet se min skikkelse bag det hvide gardin. Det er ikke en rar fornemmelse. Jeg mener altså ikke at have nogen uvenner, så jeg forstår det slet ikke. Jeg har svært ved at se et motiv.

Biljagt
Politiet fik anmeldelsen kl. 21.14 og ankom herefter på kvindens adresse på Vildsundsvej. Under arbejdet på stedet så betjentene en mistænkelig bil, som de derefter kørte efter.  Det udviklede sig til en biljagt, som først stoppede, da patruljevognen med vilje kørte ind i flugtbilen - en sort Audi.

I bilen sad fem unge mennesker, der alle blev anholdt. I hvert fald to af personerne i bilen blev iført plasticdragter, som ofre eller mulige gerningsmand kan blive iklædt forud for en eventuel senere teknisk undersøgelse.

Det er stadig uvist, hvad motivet til skyderiet er.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen