Efter skyderier: Politi anholder flere i nat

I alt er fem mænd anholdt i forbindelse med efterforskningen af seks skudepisoder på den københavnske vestegn inden for en uge

Sådan så der ud efter tredje skyderi. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget? Tips os på 1224@eb.dk/sms til 1224

En 19-årig mand bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten I Glostrup i forbindelse med den seneste uges skyderier på den Københavnske Vestegn.

Det oplyser Vestegnens Politi til Ekstra Bladet.

Et skudhul undersøges nøje fredag efter det stod klart, at der igen var blevet skudt på den københavnske vestegn. Foto: Kenneth Meyer 112 - 6. apr. 2018 - kl. 15:23 Politiet om flere skudepisoder: Skyldes kamp om hashmarked

Politiet ønsker ikke at fortælle, hvilken skudepisode af de i alt seks skudepisoder siden mandag, den 19-årige sættes i forbindelse med.

Han sigtes for drabsforsøg.

Derudover foretog betjente natten til søndag anholdelser af fire andre mænd, som sigtes for trusler i forbindelse med samme sagskompleks, oplyser politiet.

Det er endnu uvist, om politiet vælger også at fremstille disse fire mænd for en dommer i løbet af søndagen.

Københavns Vestegns Politi fremstillede torsdag en ung mand, som også er sigtet for trusler i relation til sagen. Han blev varetægtsfængslet i 2 uger.

De mange skyderier startede natten til mandag i denne uge, da ukendte gerningsmænd åbnede ild mod en adresse på Tranehusene. Et døgn efter fortsatte skyderierne og onsdag indsatte politiet en mobil politistation i området i forsøget på at dæmme op for volden.

Ifølge politiet arbejder de ud fra en teori om, at der er sammenhæng mellem alle episoderne.

- Det er vores vurdering, at de gentagende skyderier grundes i et opgør i det lokale kriminelle miljø i Albertslund. Det er vores indtryk, at det handler om hash-markedet, sagde chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard i en pressemeddelelse tidligere på ugen.

Det seneste skyderi fandt sted fredag morgen ved 04-tiden, da der blev skudt flere gange mod et hus i Oksens Kvarter. Ingen kom til skade.

Forud var en 23-årig mand torsdag aften blevet ramt flere gange på tæt hold på adressen Bækgården 7.

Også et hus på Tranehusene 4 er tilsyneladende centralt i konflikten. Tre nætter i træk - natten til mandag, tirsdag og onsdag - blev der affyret skud mod dette hus. Selv om der var folk i huset, blev ingen ramt.

I forbindelse med skyderierne har politiet også oprettet visitationszone i dele af Albertslund Kommune. Den varer foreløbig indtil 1. maj.

 

Her blev der skudt

Natten til mandag: En adresse på Tranehusene bliver ramt af skud.

Natten til tirsdag: Samme hus bliver ramt af skud.

Tirsdag eftermiddag: En tilfældig forbipasserende bliver ramt i benet af skud i et vejkryds, da der bliver skudt mod en bil.

Natten til onsdag: Huset på Tranehusene bliver igen beskudt.

Torsdag aften: En mand bliver ramt af skud i Bækgården. Han er udenfor livsfare.

Fredag morgen klokken 04 bliver der skudt i Oksens Kvarter. Politiet får først anmeldelsen fredag formiddag.