Efter Synagoge-drab: Danske jøder vil flygte til Israel

Metoder, som hører hjemme i Mellemøsten, er kommet til Danmark, siger dybt rystet formand for Dansk Zionistforbund

Formanden for Dansk Zionistforbund Max Meyer er dybt rystet over skyderiet ved Synagogen i Krystalgade i indre København, hvor Dan Uzan kort efter midnat blev dræbt efter et skudt i hovedet. Samtidig blev to betjente såret.

- Uanset hvem der er blevet skudt, så er det forkasteligt. Der er nogen, som tager metoder hjem til Danmark, som hører hjemme i det fjerneste Mellemøsten. Det vil betyde, at rigtig mange danske jøder vil sige, at Danmark ikke længere er et sikkert sted at være, siger Max Meyer.

112 Øjenvidne: Jeg hørte flere skud

Helle Merete Brix var medarrangør og til stede, da skudepisoden i Krudttønden fandt sted. (Foto: PR Foto) . Terror 'Jeg lå i opbevaringsrum under angreb'

- Jeg får i forvejen mange henvendelser fra folk, der siger, at de vil udvandre til Israel. De føler sig usikre. Alene det, at de skal have vagter, når de skal i synagogen, i skolen eller andre steder betyder i forvejen rigtig meget.

- Der er ingen tvivl om, at danske jøder i forvejen er utrygge. Vi så, hvad der skete i Paris. Og hvis vi også herhjemme ser, at man først går efter at slå folk ihjel, fordi de har gjort grin med Muhammed med nogle tegninger - og så på vej hjem siger; så kan vi også lige slå nogle jøder ihjel, så vil det i stigende grad få danske jøder til at flygte til Israel, siger Max Meyer.

112 Øjenvidne: Jeg så mand blive dræbt af skud i brystet