Efter trusler om skoleskyderi: Her overmander politiet formodet gerningsmand

Det øjenvidne der optog anholdelsen af en 22-årig mand fortæller nu om, hvad der skete, inden politiet fik fat i den sigtede

Se politiet pågribe den 22-årige, der havde truet med skoleskyderi. Privatvideo

Et øjenvidne til episoden, hvor en 22-årig mand blev anholdt på sin bopæl efter trusler om skoleskyderi på NEXT uddannelsescenter, fortæller til Ekstra Bladet, hvad der skete inden anholdelsen mandag eftermidag.

- Jeg står sammen med en gruppe venner, da vi ser, at der er to snigskytter, der ligger herovre, siger han og peger mod en forhøjning midt inde i boligblokkene i Ishøj.

Øjenvidnet ønsker at være anonym grundet sagens alvorlige karakter, men Ekstra Bladet er bekendt med hans identitet.

Boligområdet, hvor den 22-årige mand blev pågrebet af politiet. Foto: Olivia Loftlund
Boligområdet, hvor den 22-årige mand blev pågrebet af politiet. Foto: Olivia Loftlund
 

Politi massivt til stede
Ifølge øjenvidnet var der politi alle steder samt afspærret, da den 22-årige mand bevægede sig ud fra sin lejlighed i boligkomplekset.

- Han gik med sin telefon i hånden og snakkede i den, mens han kiggede rundt. Da han fik øje på politiet, prøvede at han gå hen til broen og væk fra dem, fortæller han.

Det lykkedes dog ikke, da de to politifolk, der havde holdt øje med den unge mand, løb frem mod ham og råbte, at han skulle standse.

- Det gjorde han også, men han blev ved med at tage sin telefon op. Så sagde de til ham, at han skulle tage hænderne op og lægge sig ned, siger øjenvidnet, mens han peger rundt for at illustrere det voldsomme optrin.

Efterfølgende blev den unge mand lagt ned - og fik taget sin telefon. 

- Han fik håndjern på og en af drengene sagde 'god tur', så smilede han bare til os og sagde 'tak skal I have', siger han.

'Jeres tid vil snart komme'
Øjenvidnet har tidligere stødt på den anholdte i forbindelse med en bytur, hvor han oplevede en konfrontation med den unge mand.

- Jeg mødte ham sammen med nogle venner ved kirken, hvor han bare stod og stirrede på den med sine høretelefoner på. Efterfølgende fulgte han efter os ind på tanken, hvor han blev ved med at gå ind i os. Jeg spørger ham, hvad hans problem er, hvorefter han vender sig om og siger 'jeres tid vil snart komme', fortæller øjenvidnet, der ikke kender den anholdte personligt, men er stødt på ham flere gange.

Den anholdte er sigtet for at fremsætte trusler om skoleskyderi til personalet samt på det sociale medie Facebook, hvor han kort før sin anholdelse skrev beskeden 'stilhed før stormen' på sin profil.

Politiet var massivt til stede både ved mandens bopæl og den skole, hvor han tidligere på dagen var blevet bortvist fra.  

Ifølge Vestegnens Politi reagerede de så kraftigt på truslen, fordi de ikke ville tage chancer i 'disse tider'.

Den 22-årige fremsættes i Grundlovsforhør tirsdag.

112 - 16. apr. 2018 - kl. 15:14 LIGE NU: Kampklædt politi ved skole

1 af 2 Kvarteret i Ishøj, hvor den 22-årige mand blev anholdt. Foto: Olivia Loftlund
2 af 2 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen