Efter værste fængselsmassakre i 20 år: Mindst 33 fanger myrdet i nyt oprør

Mindst 33 fanger er blevet dræbt under et fangeoprør i et fængsel i det nordlige Brasilien

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

For bare fem dage siden udspillede det værste fængselsmassakre i 20 år sig, da mindst 56 mennesker blev dræbt i forbindelse med et fangeoprør i et fængsel i byen Manaus i Brasilien.

Og ny følger endnu en grusom massakre.

Mindst 33 fanger er fredag blevet dræbt i et fangeoprør i et fængsel i staten Roraima i det nordlige brasilien. Det skriver AFP.

Oprøret skete tidligt om morgenen, da en gruppe indsatte gik til angreb på en anden gruppe, fortæller en talskvinde fra den lokale regering til AFP.

De fleste af drabene blev udført med knive, og der blev ikke fundet skydevåben i fængslet efterfølgende.

Se også: Mindst 56 dræbt i blodigt fangeoprør i Brasilien

Regeringen i Roraima oplyser, at situationen i fængslet nu er under kontrol.

Fredagens fangeoprør sker dagen efter, at præsident Michel Temer meldte ud, at regeringen vil afsætte 250 millioner dollars til at bygge et nyt fængsel i hver af Brasiliens 26 stater.

Udmeldingen kom som respons på massakren, hvor 56 blev dræbt. Her var det medlemmer af en narkobande, der myrdede indsatte fra en anden gruppe af kriminelle i fængslet.

Rettighedsaktivister har længe fordømt fængselsforholdene i Brasilien, hvor Justitsministeriet siger, at der er brug for dobbelt så meget kapacitet til at håndtere de mange indsatte i fængslerne.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere