Efter vilde skyderier: 19-årig fængslet for drabsforsøg

En tilfældig forbipasserende blev ramt i benet i forbindelse med skudepisoden

Sådan så der ud efter tredje skyderi. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget? Tips os på 1224@eb.dk/sms til 1224

En 19-årig mand er søndag middag blevet varetægtsfængslet frem til 18. april for medvirken til drabsforsøg i forbindelse med et skyderi i Albertslund tirsdag den 3. april.

Det oplyser Vestegnens Politi.

Her blev en tilfældig forbipasserende ramt i benet af skud i et vejkryds ved Roskildevej/Albertslundvej. Det er politiets teori at det oprindelige mål for skuddene var en anden mørk personbil, som hurtigt kørte væk fra stedet ad Albertslund mod syd (Vallensbæk).

Fængslingen sker i en uge, hvor københavns vestegn har været plaget af seks forskellige skudepisoder i Albertslund og omegn.

Et skudhul undersøges nøje fredag efter det stod klart, at der igen var blevet skudt på den københavnske vestegn. Foto: Kenneth Meyer 112 - 8. apr. 2018 - kl. 09:13 Efter skyderier: Politi anholder flere i nat

Samtidig er fire mænd i nat blevet anholdt, da de agerede truende over for en civil politibil, som de antog tilhørte rivaliserende kriminelle. Firkløveren blev ved et grundlovsforhør fængslet frem til 20. april, oplyser politiet.

- Det er vores vurdering, at de fire mænd agerede vagtvirksomhed. Det vil vi naturligvis ikke acceptere, og det bliver der slået hårdt ned på. Det samme gælder, hvis vi møder personer fra det kriminelle miljø iført skudsikker vest. Vi er på gaden døgnet rundt for at bringe dette til ophør og genoprette trygheden i området, siger politiinspektør Mikael Wern.

Intensiv patruljering
Hen over weekenden har Københavns Vestegns Politi patruljeret intensivt i det berørte område i Albertslund. Den intensive patruljering vil fortsætte så længe det vurderes nødvendigt, og visitationszonen er indtil videre opretholdt frem til 1. maj.

Det er fortsat Københavns Vestegns Politis vurdering, at den seneste uges skyderier i Albertslund, grundes i en konflikt i det lokale kriminelle miljø om hash-markedet.