Efterforsker om motorvejsdrab: - Det er til at være grædefærdig over

Det er et halvt år siden, at en tysk familie blev splintret, da ukendte gerningsmænd kastede en tung sten ned i deres bil fra en motorvejsbro på Fyn. Politiet vil stadig gerne have henvendelser fra borgere

Del af den store sten, der bragede gennem den tyske families biltag sidste år. Foto: Politiet
Del af den store sten, der bragede gennem den tyske families biltag sidste år. Foto: Politiet

- Det er simpelthen en af de mest modbydelige forbrydelser, man kan udsætte andre for. Det er en fuldstændig uvidende familie, der er på vej hjem fra ferie, og så bliver hele deres verden slået i stykker i et splitsekund på Den Fynske Motorvej. Det er til at være grædefærdig over.

Sådan siger vicepolitiinspektør hos Fyns Politi Per Lydiksen Laursen, der sidder med sagen om den tyske familie, der 21. august sidste år blev ramt af en 30 kilo tung sten på Den Fynske Motorvej.

Med et blev en familie på tre ødelagt, da den 33-årige mor på passagersædet forrest i bilen døde som følge af stenkastet. Hendes 36-årige mand blev alvorligt kvæstet, mens deres søn på fem år slap nådigt fra ulykken.

Her seks måneder er efterforskningen mere eller mindre sat på hold.

- Vi har ikke flere spor at køre på. Vi har nogle mundskrab, der skal hentes hjem fra retsmedicinsk igen, fordi de kommer fra nogle mennesker, som vores mistanke er rettet mod, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet:

Her ses broen, hvor betonklodsen blev kastet fra. Ekstra Bladet har tidligere fortalt om en episode, hvor en 30 kilo tung flise blev kastet fra broen. (Screendump: Ritzau Video)
Her ses broen, hvor betonklodsen blev kastet fra. Ekstra Bladet har tidligere fortalt om en episode, hvor en 30 kilo tung flise blev kastet fra broen. (Screendump: Ritzau Video)

Dna på den store sten
Det var en stor, 30 kilo tung sten, der blev kastet ned af en eller flere ukendte gerningsmænd den nat i sommer mellem afkørslerne Blommenslyst og Vissenbjerg.

Det er på den sten, politiet har fundet noget dna-materiale, som nu skal tjekkes.

Se også: Mor blev dræbt af sten fra bro: Nu er faren i bedring

- Vi tjekker dem, for at være helt sikre og simpelthen undersøge alle muligheder. Men det kan jo både komme fra gerningsmanden eller den person, som i første omgang producerede stenen i tidernes morgen.

- Og dna'et er ikke fra nogle af personerne i den tyske bil?

- Nej, det er det ikke, siger Per Lydiksen Laursen.

Hør reaktioner fra de chokerede borgere i nærheden af motorvejsbroen. Video: Jonas Olufsen

En bøn til borgerne
Indtil nu har politiet modtaget mange henvendelser i sagen. Alle spor er dog løbet igennem uden gennembrud.

- Vi mangler den rygende pistol fra en eller anden, som henvender sig og siger, at vedkommende ved noget, siger vicepolitiinspektøren.

- Så sporene er endt blindt?

- Tjaeh, jeg vil helst ikke bruge den formulering, for jeg vil stadig opfordre borgerne til at henvende sig. Selv hvis de har hørt det mindste med tilknytning til sagen, så ring og fortæl os det. Det kan være, man har overhørt en samtale i det lokale supermarked eller til en fest - vi hører gerne det hele i forhold til den her sag, siger Per Lydiksen Laursen.

Politiet har nu fundet identiteten på den efterlyste person. Politifoto 112 - 3. okt. 2016 - kl. 16:30 Sag om motorvejsdrab: Efterlyst dreng melder sig selv

Familie rejser krav mod Danmark
Halvårsdagen for drabet er også dagen, hvor familien til den tyske kvinde, der blev dræbt, har valgt at forberede et erstatningskrav mod Danmark i forbindelse med sagen.

- Der kommer et krav. Det er jo en forbrydelse, der er begået i Danmark, og så er man berettiget til erstatning, uanset om man er dansk eller udenlandsk statsborger, siger familiens danske bistandsadvokat Jan Hollmén Olesen, til Ritzau.

Dels vil familien rejse krav om erstatning til barnet for tab af sin ene forsørger, og dels vil erstatningen gælde den kvæstede mands forventede tab af arbejdsevne.

Advokaten formoder, at kravet kan komme op i millionklassen. Der kommer dog til at gå mindst et halvt år mere, inden at kravet kan gøres helt op.

Se også: Ramt af sten fra motorvej: Nu rejser familien krav mod Danmark

Skærm

Hent flere
Hent flere