Efterforskes som terrorisme

Skyderiet i en Walmart-forretning i Texas er indenlandsk terrorisme, siger statsanklager

Optagelser inde fra butikscentret vidner om den rædsel, der bredte sig, da gerningsmanden fortsat var på fri fod. Video: AP/Privatoptagelser

Anklagemyndigheden i Texas vil gå efter at få dødsstraf til den mand, der er anholdt for masseskyderiet i El Paso, der kostede 20 mennesker livet. Det oplyser anklagemyndigheden.

- Statens tiltale lyder på overlagt drab, og det vil sige, at han kan idømmes dødsstraf. Vi vil gå efter dødsstraf, siger anklager Jaime Esparza på en pressekonference søndag.

- Lokalsamfundet er rystet og chokeret og sørger over det, der skete her i går.

Samtidig siger en kilde til nyhedsbureauet AP, at det amerikanske justitsministerium overvejer at rejse tiltale for hadforbrydelse. Det kan ligeledes give dødsstraf.

Foto: Joel Angel Juarez/Ritzau Scanpix
Foto: Joel Angel Juarez/Ritzau Scanpix
 

Myndighederne er fortsat ved at efterforske, om der er tale om en hadforbrydelse. Den formodede gerningsmand lagde en racistisk og indvandringsfjendsk tekst op på internettet kort inden skyderiet.

Politiets efterforskere arbejder nu på at finde ud af, om den formodede gerningsmand - en 21-årig mand fra byen Allen i Texas - skrev teksten.

Statsanklager John Bash betegner søndag skyderiet som et tilfælde af indenlandsk terrorisme.

- Vi vil gøre, hvad vi gør med terrorister i dette land, nemlig at sørge for en hurtig og sikker rettergang, siger Bash.

Den formodede gerningsmand har tilsyneladende købt det våben, han brugte i skyderiet, på lovlig vis. Det oplyser politichefen i El Paso på en pressekonference søndag.

Skyderiet fandt sted lørdag i en Walmart-forretning ved et butikscenter i byen El Paso i den amerikanske stat Texas. 

Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters det ottende værste masseskyderi i USA's nyere historie, efter en tilsvarende hændelse i San Diego i 1984, hvor 21 blev dræbt.

Ud over de 20 dræbte meldes mindst 24 personer såret ved skyderiet i El Paso.