Efterlyst af Interpol: Dansker anholdt i Marokko

30-årig tidligere bandefigur rejste under falsk identitet. Er tiltalt i forbindelse med overfald i København

Den 30-årige dansker har ifølge medier været tilbageholdt i Marrakech siden 11. maj. Foto: Jan Sommer
Den 30-årige dansker har ifølge medier været tilbageholdt i Marrakech siden 11. maj. Foto: Jan Sommer

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En 30-årig dansk statsborger har siden 11. maj siddet fængslet i Marrakech. Det skriver flere medier. Herunder det marokkanske medie Yabiladi samt den fransksprogede udgave af Huffington Post.

Ifølge medierne er manden efterlyst via Interpol og har tilknytning til det danske bandemiljø. Det beskrives desuden, at manden er mistænkt for identitetstyveri, svindel og for illegal indrejse i Marokko.

Han skal angiveligt have rejst under falsk identitet, erfarer Ekstra Bladet, som er bekendt med den anholdtes rette navn.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er den 30-årige identisk med en person, som i Danmark er varetægtsfængslet in absentia. Han har siden november været internationalt efterlyst via en såkaldt 'red notice' hos Interpol.

Manden er tiltalt ved Københavns Byret i en sag om et banderelateret overfald. Han er i den forbindelse beskyttet af navneforbud.

Ekstra Bladet har i den forgangne uge været i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice, som har bekræftet, at ikke blot én, men to danske statsborgere er pågrebet og tilbageholdt i Marokko.

Rigspolitiet har på nuværende tidspunkt ikke nogen kommentarer til sagen.

Det samme gælder den fængslede danskers forsvarsadvokat.

Ifølge mediet Morocco World News er det lokale politi i dialog med danske myndigheder om eventuel udlevering.

Herunder marokkansk politis tweet om anholdelsen: