Efterskole vil undgå rygtedannelse: Dreng døde efter saltomortale-forsøg

Forstanderen på Gymnastikefterskolen Stevns fortæller, at alle er i stor sorg over, at 16-årig elev i fredags kom ud for en ulykke i skolens springcenter og efterfølgende døde

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det var et kraftspring på en såkaldt airtrack, som gik helt galt, da en 16-årig dreng og elev på Gymnastikefterskolen Stevns i fredags faldt forkert ned, pådrog sig brud på nakken og efterfølgende mistede livet.

Det fortæller skolens forstander Carlo Mathiasen i en informations-skrivelse på skolens hjemmeside.

Carlo Mathiasen har i informationsskrivelsen valgt at orientere offentligheden om, hvordan skolens udlægning af hændelsesforløbet er. Det har han valgt at gøre - som han skriver - 'for at formidle fakta om den tragiske ulykke, således at vi undgår rygtedannelse'.

Ifølge Gymnastikefterskolen Stevns hyggede den 16-årige dreng sig sammen med en flok andre drenge i skolens springcenter fredag aften ved 20-tiden.

På et tidspunkt vælger den 16-årige ifølge skolen at lave et kraftspring på en såkaldt airtrack, som er en oppustelig springmåtte. Drengen sætter ifølge forstanderen af til at lave en forlæns saltomortale. Meningen er, at han skal lande i en springgrav fuld af skumgummistykker til at tage af for faldet.

112 Teenager død efter ulykke på efterskole

'Uheldet vil, at han ikke kommer langt nok og ej heller hele vejen rundt i saltoen, og han lander derfor på nakken på kanten af airtracken og falder ned i pomfritgraven', skriver forstanderen i informationsskrivelsen.

Kort efter får drengen hjertestop, oplyser skolen.

Ifølge Carlo Mathiasen går de andre drenge straks i gang med at yde førstehjælp, ligesom de også får fat i andre til at hjælpe sig.

'Tre lærere, forstander og hans kone (som er sygeplejerske) ankommer og yder førstehjælp', skriver Carlo Mathiasen videre.

Kort tid efter kommer professionelle reddere til og overtager behandlingen af den 16-årige.

Gymnastikefterskolen Stevns skriver, at drengens hjerte er gået i gang med at slå igen, da han ankommer til sygehuset. Her betegnes drengens tilstand som kritisk stabil. Det viser sig imidlertid senere - skriver forstanderen - at drengen har brud på nakken.

'Trods en operation den følgende dag afgår han ved døden sent søndag aften', skriver forstanderen.

Carlo Mathiasen skriver i informationsskrivelsen, at det er vigtigt for skolen at understrege, at drengene i springcentret har overholdt alle regler og procedurer.

'Det eneste, der var involveret i ulykken af redskaber, var en airtrack, der lå op til pomfritgraven', skriver skolen.

Midt- og Vestsjællands Politi har til Ekstra Bladet fortalt, at politiet også har været til stede på skolen, hvor parterne er blevet afhørt, og der er optaget rapport. Rapporten skal nu afleveres til Arbejdstilsynet.