Eftersøgt polsk dankort-lurer snuppet på Hovedbanen

Ifølge politiet var han igen igang med at aflure en ældre dames pinkode

(Københavns Byret) Ekstra Bladet

En 24-årig polak, der var eftersøgt af Københavns politi i forbindelse med afluring af pinkode og efterfølgende tyveri af pung med dankort og  hævning på dette den 24. og 25. april i år, blev lørdag formiddag pludselig observeret af politiet på Københavns Hovedbanegård.

De civilklædte betjente, der var på observation, genkendte polakken fra overvågningsfotos og fulgte efter ham.

Se også: Lækkerier for lommetyve

Og ifølge politiets observationsrapport, som blev dokumenteret under grundlovsforhør i Københavns Byret søndag, gik der ikke  lang tid, før den 24-årige var i fuld gang med at aflure en ældre dames pinkode, da hun var ved at købe en billet ved en af billetautomaterne.

- Han stod helt tæt på hendes højre side og havde meget fokus på, hvad der foregik. Det var tydeligt, at han var igang med at aflure, skriver politiet i rapporten, der blev dokumenteret i retten.

Se også: Din pinkode filmes

Efterfølgende gik den 24-årige stresset rundt i afgangshallen, telefonerede og mødtes flere gange med en 37-årig polsk kvinde, hvorefter de skiltes igen.

Han var blevet opmærksom på, at han var overvåget, kom det frem i retten.

Efterfølgende blev begge anholdt af politiet.

Se også: Rumænere dømt: - Vi stjal for at 'more os' i Danmark

Den 24-årige kunne erkende forholdene den 24. og 25. april, hvor han er sigtet sammen med to pt ukendte gerningsmænd for at have afluret pinkode, stjålet pung med dankort og hævet  ialt 12.000 kroner, men han nægtede sig skyldig i forsøg på tyveri på hovedbanegården lørdag.

- Jeg ville bare hjælpe den ældre dame, sagde den sigtede i retten.

Hvad han skulle bruge en togbillet til stod hen i det uvisse, for han havde netop forklaret, at han skulle på Christiania med bus 2A eller 9A for at købe marijuanna.

Han erkendte, at han i april havde afluret pinkode og også hævet penge på det stjålne Dankort, men han afviste, at det var ham, der havde stjålet pungen.

Den sigtede blev varetægtsfængslet i 18 dage.

En af tyvenes trick er at aflede offerets opmærksomhed med en pengeseddel. (Modelfoto: Linda Johansen) 112 - 24. jul. 2015 - kl. 21:58 Her er tricktyvenes mest brugte trick

Hans 37-årige kvindelig bekendt, der er syerske og enlig mor til en datter på 15, nægtede sig ligeledes skyldig. Hun fik anholdelsen opretholdt i tre gange 24 timer, så politiet kan få lejlighed til at fastslå hendes identitet, som der er tvivl om, fordi der findes en polsk kvinde med samme fødselsdato,  der er udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Ifølge den sigtede er det hendes tvillingsøster.

 

 

1 af 2 
2 af 2