Eftersøgt tricktyv anholdt ved 'rumæner-bussen'

27-årig genkendt fra overvågningsfotos

Ved tidligere ransagninger af busserne til Rumænien, har politiet gjort store fangster af tyvekoster. Her er en bus bragt til SKATs undersøgelsescenter, hvor kufferter og tasker var proppet med tyvegods. (politifoto)
Ved tidligere ransagninger af busserne til Rumænien, har politiet gjort store fangster af tyvekoster. Her er en bus bragt til SKATs undersøgelsescenter, hvor kufferter og tasker var proppet med tyvegods. (politifoto)

Den rumænske bus, der kører i rutefart mellem Bukarest, København og Stockholm og retur har igen været i politiets søgelys.

I går tjekkede Københavns politi bussen, da den kom til København fra Sverige, og politiet genkendte en passager, der stod af i København, som en efterlyst 27-årig rumæner.

Han blev fotograferet af et overvågningskamera, da han hævede penge på et stjålet dankort i slutningen af sidste år, og siden har rumæneren været efterlyst.

Den 27-årige blev i dag varetægtsfængslet i Københavns dommervagt, sigtet for to tricktyverier og to data-bedragerier, som det hedder, når man hæver penge på et stjålet dankort med den rette pin-kode, som inden tyveriet er blevet afluret, typisk når offeret betaler i en forretning.

Se også: Se hvad elite-tyve gemte på bussen til Rumænien

Den 27-årige erkendte tyverierne i dommervagten.

Det ene forhold handler om et tyveri af en taske på Østerport Station, hvor pin-koden til offerets dankort forinden var blevet stjålet. Der blev straks efter hævet cirka 35.000 kr. på kortet og forsøgt hævet endnu 35.000 kr., men kortet var så blevet spærret.

Den 27-årige var næppe alene om trick-tyverierne. Tyvene arbejder som regel to eller tre sammen. En eller to aflurer pin-koden, når offeret betaler, hvorefter en af tyvene afleder offerets opmærksomhed ude på gaden, mens en anden stjæler dankortet.

Tyvene er lynhurtige til at løbe til nærmeste kontantautomat og hæve løs indtil kortet bliver spærret.

Bus-ruterne til Rumænien kaldes også 'hæler-ekspressen', fordi politiet gang på gang er stødt på tyvekoster om bord på busserne, når de er blevet tjekket.

Se også: Kriminelle turister strømmer til Danmark

Ved politi-aktionen i går blev endnu to rumænere anholdt på mistanke, men politiet kunne ikke sætte dem i forbindelse med den 27-årige, så de er løsladt igen.

Se også: Elite-tyv fanget i Rumænien og sendt til Danmark

Se også: Rumænske elite-tyve tømte otte huse på blot en dag

Se også: Rumænere skjulte tyvekoster på hotel

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere