Egypter anholdt for menneske-smugling via havnen i Esbjerg

Immigranter flygtede fra havnen i Esbjerg skjult i lastbiler - egypter fængslet bag lukkede døre

Havnen i Esbjerg. Arkivfoto: Torben Meyer
Havnen i Esbjerg. Arkivfoto: Torben Meyer

Syd- og Sønderjyllands Politi anholdt torsdag en 39-årig egyptisk mand i forbindelse med en større sag om menneskesmugling.

Den 39-årige blev fredag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg varetægtsfængslet i fire uger i forbindelse med sagen.

Det oplyser politiet i en pressemeddelse.

- Menneskesmuglingen har fundet sted via Esbjerg Havn, hvor flere personer på denne måde er smuglet til Storbritannien. Efterforskningen har fundet sted i tæt samarbejde med de britiske myndigheder og med EU’s politisamarbejde Europol, hedder det i meddelelsen fra politiet.

Retssagen mod den 39-årige kommer til at foregå i Danmark.

Vicepolitiinspektør Jeppe Kjærgaard, Syd- og Sønderjyllands Politi, oplyser til Ekstra Bladet, at der er tale om et sagskompleks, hvor flere immigranter er flygtet til Storbritanien, mens de har været skjult i lastbiler.

Erkender nogle forhold
- For nogen tid siden blev vi opmærksomme på, at immigranter flygtede ved at gemme sig i lastbiler på havnen i Esbjerg. Jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvad egypterens rolle helt præcist har været. Vi er ikke færdige med at afhøre ham og han har været fremstillet i et lukket grundlovsforhør, siger vicepolitiinspektøren til Ekstra Bladet.

Ifølge Jeppe Kjærgaard kan den nu anholdte mand sættes i forbindelse med flere 'episoder'. Hvor mange ønsker Jeppe Kjærgaard dog ikke at oplyse.

- Den sigtede har erkendt nogle af forholdene, oplyser Jeppe Kjærgaard.

Politiet ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvordan politiet blev opmærksomme på sagen. Men efterforskningen har stået på i nogen tid.

- Jeg ønsker heller ikke at oplyse, om der eventuelt er andre implicerede i sagen, siger Jeppe Kjærgaard.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere