Ejer forfølges af attentater: To kiosker beskudt og sat i brand på en uge

Stjålet Audi vædrede i nat kiosk i City 2, der blev stukket i brand

Her trækkes den stjålne Audi ud af kiosken i City 2. Bilen var brandskadet. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Syv skud blev affyret mod en kiosk på Godthåbsvej på Frederiksberg den 1. maj, og i nat blev den samme kioskejer udsat for et nyt attentat, da hans anden kiosk i City 2 i Høje Taastrup blev smadret af en stjålet Audi A3, der blev sat i brand.

Politiet efterforsker nu de to attentater, men motivet til skyderiet forleden og brandstiftelsen i nat er endnu ukendt.

Kioskejeren ønsker ikke selv overfor Ekstra Bladet at kommentere de to angreb på hans forretninger.

Kort før klokken 02 i nat kørte en hvid Audi A3 først gennem glasfacaden til butikscenteret og derefter gennem facaden til kiosken 'Bien', hvor bilen blev holdende.

Stak af til fods
Herefter stak gerningsmændene ild på bilen eller kiosken og flygtede til fods i ukendt retning.

Skaderne på kiosken er omfattende, men branden blev delvist slukket af sprinkleranlægget. I dag har politiets brandteknikere undersøgt kiosken.

- Intet tyder på, at der er stjålet noget fra kiosken, så vi betragter ikke umiddelbart sagen som et rambuktyveri. Branden er formentlig påsat, siger efterforskningsleder Andreas Mollerup Christiansen.

 

Videoovervågningen fra City 2 viser, at de to maskerede og mørk-klædte mænd løber tomhændede fra kiosken.

Den hvide Audi A3 stationcar med nummerpladen BB 40 981 blev stjålet i efteråret 2017, og politiet vil gerne have oplysninger om, hvor bilen har befundet sig. Politiet søger også vidner til påkørslen af kiosken i nat.

Brand i bilen
Da den hvide Audi A3 i dag blev trukket ud af den smadrede butik med en gaffeltruck bar bilen tydelige spor af brand i kabinen og ved venstre baghjul.

- Det er usædvanligt, at man først kører en bil ind gennem et butikscenter og derefter direkte ind i en forretning, siger Andreas Molllerup Christiansen.

Først kørte Audien gennem facaden til City 2 og derefter direkte ind i kiosken inde i butikscenteret. Foto. Kenneth Meyer
Først kørte Audien gennem facaden til City 2 og derefter direkte ind i kiosken inde i butikscenteret. Foto. Kenneth Meyer
 

Tirsdag den 1. maj kort før klokken 23.45 blev der affyret syv skud mod facaden til en kiosk på Godthåbsvej 52, der har samme pakistanske ejer som kiosken Bien i City 2.

Kiosken var lukket og ingen kom til skade. Skuddene blev stoppet af kioskens panserglas. De to gerningsmænd løb formentlig hen til en flugtbil.

En uges tid før skyderiet, blev der forsøgt skåret hul i kioskens vindue, men det lykkedes ikke, fordi glasset var pansret.

artiklen fortsætter under billedet

Syv skud blev affyret mod kiosken på Godthåbsvej 52 den 1. maj, men kuglerne blev stoppet af den pansrede rude. Foto: Mogens Flindt
Syv skud blev affyret mod kiosken på Godthåbsvej 52 den 1. maj, men kuglerne blev stoppet af den pansrede rude. Foto: Mogens Flindt
 

Det var anden gang, at kiosken på Godthåbsvej blev beskudt.

I juni 2016 blev kiosken også beskudt, da en enlig gerningsmand kom hen til indgangen kort før lukketid og affyrede tre skud ind i butikken. Dengang var der en ekspedient til stede, men han blev ikke ramt, fordi han var i baglokalet. Pistol-manden løb hen til en mørk bil, der forsvandt i høj fart.

Skuddene blev affyret mod en kiosk på Godthåbsvej på Frederiksberg. Det er anden gang at ukendte gerningsmænd åbner ild mod kiosken. Læserfoto/ 1224 112 Politiet søger vidner: Københavnsk kiosk beskudt før

På en uge er en pakistansk kioskejer blevet udsat for attentater mod to af sine kiosker. Foto: Kenneth Meyer
På en uge er en pakistansk kioskejer blevet udsat for attentater mod to af sine kiosker. Foto: Kenneth Meyer