Eks-landsholdsspiller dømt i incestsag: Sådan husker træneren ham

Dommen lød på tre år og ni måneders fængsel til den tidligere færøske landsholdsspiller Hans Toftanesi. I går blev han ved Retten i Lyngby dømt for opfordre en mor fra Nordsjælland til misbrug af sin fireårige søn

Her får Toftanesi sin dom. (Video: Kringvarp Føroya)

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix 112 Tidligere landsholdsspiller dømt: Fik mor til at misbruge fireårig søn

Hans Toftanesi slog sine folder på grønsværen for det færøske fodboldlandshold fra 1996 til 2004.

De sidste tre år af sin landsholdskarriere blev han trænet af danske Henrik Larsen. De to har ikke holdt kontakten, efter de stoppede samarbejdet på det færøske landshold, men Henrik Larsen husker ham stadig.

– Han var en stor fyr, når han stod nede i forsvaret. Stor og bred, siger træneren som det første.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Udover at være træner for det færøske landshold spillede Henrik Larsen på det danske hold ved EM i 1992, hvor han scorede tre mål. Foto: Henning Hjort
Udover at være træner for det færøske landshold spillede Henrik Larsen på det danske hold ved EM i 1992, hvor han scorede tre mål. Foto: Henning Hjort

I Henrik Larsens erindring skilte Hans Toftanesi sig ikke ud fra resten af holdet.

– Han var lige som alle de andre og faldt bare ind i truppen. Han kom og spillede og var sammen med de andre, men han skilte sig ikke ud. Han var helt almindelig, slår han fast.

– Jeg vil da tro, at han havde en dame eller to dengang.

Selv om Hans Toftanesi var forsvarsspiller, lykkedes det ham alligevel at score et enkelt mål i sin landsholdskarriere.

Desuden har han spillet klubfodbold på Færøerne, Island og i Norge, indtil han stoppede sin klubkarriere i 2013.

Lever af iværksætteri
Siden har Toftanesi ernæret sig som iværksætter. Af hans LinkedIn-profil fremgår det, at han blandt andet har været medstifter af firmaet Ravn Watches, der slår sig op på at være det første urmærke fra Færøerne.

Ligeledes er han gået ind i skønhedsbranchen, hvor han har stiftet en serie af produkter til intim hårfjerning under navnet Below Your Belt. Firmaet gik konkurs i 2013.

I en video på YouTube præsenterer Toftanesi desuden konceptet Masquerade Society.

Her udnævner han sig selv til at være den nu afdøde Playboy-stifter ’Hugh Hefners overmand’.

Legeplads for kvinder
– Vi åbner vores eget smukke, sofistikerede mansion som legeplads for kvinder, hvor mænd skal servicere dem – og jeg bliver den første, lyder det fra Toftanesi i videoen.

– Vi vil fejre kvinder over hele verden med priser og de mest sexistiske fester, I nogensinde har set. Så fyre, I kan lege med mig, eller I kan se mig lege. Jeg kommer til at gøre det her.

Sagen kort

Toftanesi og den 43-årige mor fra Nordsjælland fik i juni sidste år kontakt på LinkedIn.

Parterne udvekslede godt 9000 chat-beskeder. De fleste af seksuel karakter.

Ifølge anklagerne ’groomede’ Toftanesi moderen til at begå overgreb på sin fireårige søn. 42 overgreb er dokumenteret i form af fotos og video.

Moderen blev anholdt i september, efter LinkedIn slog alarm til myndighederne. Efter ugers søgen blev Toftanesi pågrebet af politiet.

Mens moderen har tilstået anklagerne om incest, har Toftanesi nægtet sig skyldig.

Både moderen og Toftanesi er ved byretten idømt tre år og ni måneders fængsel for sagen, der af anklageren betegnes som uden sidestykke.