Eks-rocker: Brandattentater er et signal til Bandidos

Tidligere rockerpræsident mener, at de mange angreb på tattoo-shops er et signal til Bandidos, men også rammer uskyldige

Eksrockeren Lars Toxværd har tidligere været medejer af en af de tatoveringsbutikker, der de seneste dage er blevet udsat for brandattentat. Foto: Privatfoto
Eksrockeren Lars Toxværd har tidligere været medejer af en af de tatoveringsbutikker, der de seneste dage er blevet udsat for brandattentat. Foto: Privatfoto

For knap to uger siden røg personer med tilknytning til rockerklubberne Bandidos og Satudarah i totterne på hinanden under et masseslagsmål til et boksestævne i Herlev.

En 46-årig tidligere drabsdømt Bandidos-rocker blev ved den lejlighed hårdt såret af knivstik i maven, og siden da har forholdet mellem de to klubber været på frysepunktet.

Det har resulteret i flere voldelige overfald, skudepisoder og en række brandattentater mod tatovørforretninger.

Kilder med indsigt i miljøet vurderer, at det ikke er alle tatoveringsbutikker, der er blevet ramt af hærværk og brandstiftelse, som har direkte forbindelse til Bandidos. En af de ramte butikker ligger i Holbæk, hvor der mandag blev stukket ild til shoppen.

Eks-rockeren Lars Toxværd har tidligere været medejer af butikken, og i en længere årrække var han medlem af Bandidos, hvor han netop grundlagde og var præsident for klubbens afdeling i Holbæk.

For nogle år siden forlod han klubben, og det var ikke et kærligt exit. Ifølge Lars Toxværd har den ramte butik i Holbæk ikke nogen relation til Bandidos længere:
- Det er min opfattelse, at der er nogen, der vil sende et signal til Bandidos. Men man har så ramt en forretning, der ikke har nogen forbindelse til den klub. Det beviser bare endnu en gang, at der i det miljø er nogle mennesker, der handler før de tænker, siger eks-rockeren, der tidligere i år udgav bogen 'Når Helvede fryser til is' om sin tid i rockerklubben.

- Det synd, at folk, der ikke er del af klubben skal involveres i den konflikt, siger Lars Toxværd.

Han opholder sig ikke i Danmark og følger ikke direkte med i, hvad konflikten handler om. Derfor afviser han at kommentere konflikten

Tirsdag blev to mænd varetægtsfængslet i 14 dage. Det drejer sig om en 26-årig mand fra Værløse og en 29-årig fra Bagsværd, der begge er sigtet for brandstiftelse mod tatovørforretningen i Smedelundsgade i Holbæk.

- Vi efterforsker bredt og har ikke lagt os fast på et motiv, men vi er bekendt med, hvad der sker rundt om på resten af Sjælland, siger vicepolitiinspektør Jacob Olsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Michael Kjeldgaard, der er er chef i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, har tidligere i forbindelse med konflikten mellem de to rockerklubber forklaret til Ekstra Bladet, at der tegner sig et billede af, at de mange brandattentater er et angreb på Bandidos-symboler.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen