Eks-rocker risikerer 20 år for skuddrab

Regnskovsdrabet i Randers kan udløse historisk dom til 37-årigt tidligere Bandidos-medlem

Tidligere Bandidos-rocker Malik Karim Ali Thorsen risikerer 20 års fængsel, hvis nævningerne siger skyldig om hans rolle i regnskovsdrabet for et år siden. (Politifoto)
Tidligere Bandidos-rocker Malik Karim Ali Thorsen risikerer 20 års fængsel, hvis nævningerne siger skyldig om hans rolle i regnskovsdrabet for et år siden. (Politifoto)

For første gang risikerer en tiltalt ved en dansk domstol at få forhøjet straf for et drab efter samme lovregel, som ellers gælder for rockere og bandemedlemmer.

Den tiltalte er den tidligere Bandidos-rocker Malik Karim Ali Thorsen fra Aalborg. Han er ved et nævningeting i Randers er anklaget for med fuldt overlæg at have skudt den 30-årige Sean Vadivelu på et parkeringsplads ved Randers Regnskov.

Rettens tre dommere har i dag godkendt, at anklager Birgitte Ernst kan anvende den skærpede paragraf. Den er mage til den særlige paragraf i straffeloven, der gælder for banderelaterede kriminelle. Hidtil har den ikke været brugt i andre drabssager.

Forhøjet straf
Det betyder, at 37-årige Malik Karim Ali Thorsen, som tidligere hed Mads Anker Stæhr Thorsen, i tilfælde af at blive kendt skyldig kan få tillagt 50 procent til den straf, han vil få for drab og ulovlig våbenbesiddelse - dog makimalt 20 år.

Da Malik Karim Ali Thorsen allerede i et tidligere retsmøde har erkendt at have skudt Sean Vadivelu på klos hold gennem det ene øje med en ulovlig, ni millimeter Glock-pistol, er lovens maksimale straf dermed inden for rækkevidde.

Malik Karim Ali Thorsens forsvarer Bjørn Caning protesterede mod at bruge reglen for selve drabet, der isoleret set har en strafferamme på 12 års fængsel.

- Anklageren har glemt at medtage den nye bestemmelse for drabet, sagde han og beskyldte anklageren for ikke at have orden i tingene.

- Anklageskriftet er dateret 22. august. At man her i 11. time er kommet i tanke om denne bestemmelse, er simpelt ikke godt nok. Jeg mener, der er risiko for en rettergangsfejl, hvis retten imødekommer anklageren, sagde han.

Malik Karim Ali Thorsen mener, at han handlede i lovligt nødværge, da han affyrede sin pistol omkring 35 cm fra sit offer, som blev ramt i øjet og døde på stedet. Foto: Privatfoto Krimi Efter drab: Sådan forsøgte eksrocker at skjule spor

De tre tiltalte i det såkaldte regnskovsdrab i Randers blev anholdt af tysk politi, der fandt det skarpladte drabsvåben i flugtbilen. (Politifoto) 112 - 25. okt. 2018 - kl. 11:07 Drabstiltalt eks-rocker: - Det var nødværge

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere