Eks-strømer efter ny bog: Betjente kalder mig modig

Tidligere politimand, der har udgivet kontroversiel bog fortæller, at han får skulderklap fra politifolk fra flere steder i landet

Andreas Hogsteds personlige beretning i bogen handler om stridigheder med ledelsen, stress og i sidste ende et farvel i 2013 til det job i politiet, han ellers var glad for. (Foto: Jakob Jørgensen)
Andreas Hogsteds personlige beretning i bogen handler om stridigheder med ledelsen, stress og i sidste ende et farvel i 2013 til det job i politiet, han ellers var glad for. (Foto: Jakob Jørgensen)

- Det er overvældende.

Reaktionerne har ikke ladet vente på sig oven på en kontroversiel bog, som en tidligere politimand er hovedperson i.

Bogen, 'Den 9. kreds - Politiet indefra' retter et kritisk blik mod Nordsjællands Politi, når det handler om narko-efterforskning, men også om dårligt arbejdsmiljø, mens hovedpersonen Andreas Hogsted gjorde tjeneste i kredsen.

Bogen er på gaden i dag, men den tidligere strømer fortæller, at han allerede har fået massiv respons efter blandt andet Ekstra Bladets omtale i weekenden.

- Jeg har fået henvendelser fra 40 nuværende og tidligere betjente fra Nordsjælland alene. Derudover har jeg modtaget en del henvendelser fra andre kredse i landet. De er positive og skriver til mig, at det er godt gået.

- Har du ikke fået en eneste sur mail ?

- Nej, det har jeg ikke.

Henvendelserne fra gamle kolleger i korpset fra flere steder i landet, går i følge Andres Hogsted blandt andet på arbejdsmiljø i politiet.

- De skriver, at de er glade for, at nogen træder frem og fortæller om det. De skriver også, at det er modigt, og at jeg skal passe på mig selv.

Bogen er skrevet af journalist Kristian Brårud Larsen, som i dag er ansat på Ekstra Bladet.

Den tidligere betjent giver sin personlige beretning fra 12 år i politiet og bakkes op af  op mod 50 anonyme nuværende eller tidligere betjente, som forfatteren har talt med.

Plus Frustrerede betjente: Her er paradis for narkokriminelle og rockere

I weekenden sagde Andreas Hogsted blandt andet til Ekstra Bladet om tiden i  Nordsjællands Politi:

- Det billede, politiets ledelse giver af vores politikreds, svarer ikke overens med den opfattelse, den menige betjent har. Og samtidig mener jeg, at det er nødvendigt, at nogen tør stå frem og fortælle om, hvor dårligt arbejdsmiljøet er, for det er under al kritik, sagde han og tilføjede, at han ikke ville turde stå frem, hvis han fortsat var i politiet.

- Der er kun ét politi, og rager du uklar, så er du færdig. Så jeg kan godt forstå, at ingen andre tør stå frem med navn, sagde han.

Den 39-årige eks-betjents personlige beretning i bogen handler om stridigheder med ledelsen, stress og i sidste ende et farvel til det job, han ellers var glad for.

Andreas Hogsteds øverste chef i Nordsjællands Politi, var Flemming Drejer, der nu er chef for efterretningsafdelingen i PET. Han har overfor Ekstra Bladet afvist at kommentere bogen.

Fakta: 'Den 9. Kreds - Politiet Indefra'

Bogen ’Den 9. Kreds - Politiet Indefra’ er skrevet af journalist Kristian Brårud Larsen, som i dag arbejder på Ekstra Bladets Christiansborgredaktion. Bogen er skrevet under en ubetalt orlov og har ingen relation til Ekstra Bladet eller Ekstra Bladets forlag.

Bogen er skrevet på baggrund af den tidligere betjent Andreas Hogsteds personlige beretning, men alle påstande er søgt bekræftet andetsteds - for eksempel gennem aktindsigt og mundtlige kilder. Forfatteren har talt med op mod 50 nuværende og tidligere betjente, som har bekræftet en eller flere dele af bogens påstande, ligesom de selv har leveret oplysninger om kritisable forhold i politiet.

Alle, der omtales i bogen med navn, har fået mulighed for at kommentere på de passager, hvor de indgår. Ekstra Bladets journalister har på samme måde kontaktet de personer, som indgår i artiklerne.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere