EKSKLUSIV VIDEO: Se det væbnede røveri i Illum

Tre unge mænd var til stede, da Illum torsdag aften var udsat for et voldsomt røveri. De optog episoden - se den her

Politiet begyndte torsdag aften en intensiv menneskejagt, efter mindst to mænd røvede en guldsmed i stormagasinet Illum. En mand blev anholdt tæt ved Rundetårn, men det er ikke afklaret, hvorvidt han var involveret i røveriet.

Tre unge mænd - to på 19 og en på 18 - var til stede under episoden og filmede det voldsomme røveri.

- I Rolex-afdelingen var der os, en kvindelig medarbejder og en vagt. Vi stod og kiggede på et ur og skulle til at gå, og så lige pludselig begynder den kvindelige medarbejder at løbe. Så kommer der to personer - en med en pistol og siger 'get the fuck out of here', fortæller den ene af de unge mænd som var til stede.

Vidnet, som Ekstra Bladet har talt med, tænkte ikke lang tid over befalingen og løb. Nede fra den anden ende af afdelingen gav de sig dog til at filme røveriet. Han har af hensyn til sin sikkerhed valgt at være anonym, men Ekstra Bladet kender hans fulde identitet.

- Lige pludselig smadrer den ene en økse ind i ruden, og så smuttede vi, forklarer den unge mand.

Artiklen fortsætter under billedet

Politiet var talstærkt til stede ved Nørreport, Kultorvet og Rundetårn i forbindelse med røveriet i Illum. Foto: Olivia Loftlund
Politiet var talstærkt til stede ved Nørreport, Kultorvet og Rundetårn i forbindelse med røveriet i Illum. Foto: Olivia Loftlund
 

Politiet fik kort før kl. 17 flere anmeldelser om, at en person var set med et skydevåben i storcenteret Illum i København, og snart var Indre København fyldt med kampklædt politi.

De tre unge mænd, hvoraf den ene var en engelsktalende ven til to, kom hurtigt ud til et stort politiopbud, hvor de blev hivet til side og afgav forklaring.

Alle tre vidner har det fint efter omstændighederne. De ønsker at være anonyme, Ekstra Bladet er bekendte med deres identitet.

Ekstra Bladet følger sagen tæt - følg med live her

112 - 6. dec. 2018 - kl. 17:14 Menneskejagt efter 'voldsomt' røveri i stormagasin

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere