Eksplosion i fransk storby sårer mindst 13 personer

Anklagemyndigheden i Paris undersøger eksplosion i Lyon fredag som terrorangreb, skriver Reuters

Flere er såret efter eksplosionen. Video: Reuters

Fredag aften er den franske by Lyon blevet ramt af en eksplosion.

Det skriver flere franske medier, herunder nyhedsbureauet  AFP, France24 og Le Figaro.

Eksplosionen har fundet sted ved 17.30-tiden på Rue Victor Hugo nær bageriet La Brioche Dorée i det centrale Lyon. En gerningsmand jagtes nu af de franske myndigheder.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, beskriver i en Youtube-video eksplosionen som 'et angreb' uden dødsfald.

- Det er ikke min opgave at oplyse om, men det virker til, at der ikke er nogen dødsfald. Mine tanker går til de tilskadekomne og deres familier, siger præsidenten.

Foto: Philippe Desmazes/Ritzau Scanpix
Foto: Philippe Desmazes/Ritzau Scanpix

Muligt terrorangreb
Årsagen til eksplosionen er ifølge en kilde tæt på det franske indenrigsministerium endnu ukendt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Eksplosion bliver undersøgt som terror. Det oplyser anklagemyndigheden i Paris.

- Der var røg, og folk var dækket af hvidt støv, siger en lokal, der bor i området, hvor bomben blev udløst, til Le Parisien.

Mediet Leprogres skriver, at der er en pige på otte år blandt de otte tilskadekomne. De sårede skal kun have fået lettere skader. Ifølge France24 er der tale om en pakkebombe, der indeholdt skruer og søm.

'Mindst syv personer er såret i det centrale Lyon efter en eksplosion. Det formodes, at der er tale om en pakkebombe', skriver mediet på Twitter.

Det tal er sidenhen blevet opjusteret.

Foto: Philippe Desmazes/Ritzau Scanpix
Foto: Philippe Desmazes/Ritzau Scanpix
 

Jagter gerningsmand
Kommunikationschef for de regionale myndigheder Kamel Amerouche siger til nyhedsbureauet AP, at de, som blev ramt, har fået skader i benene.

Denis Broliquier, der er borgmester i Lyons andet arrondissement, har fredag aften udtalt, at han er sikker på, at bomben var skabt til at gøre alvorlig skade. Det siger han ifølge det britiske medie BBC.

Pakken skulle følge flere medier være blevet leveret af en person på en motorcykel. Han eftersøges nu af myndighederne, skriver Le Figaro. Der er tale om en mand i 30-års alderen.

Politiet rykkede hurtigt ud til stedet efter eksplosionen, og området blev hurtigt afspærret og fyldt med politistyrker. Myndighederne opfordrer folk til at holde sig væk fra området.

Den britiske superstjerne Ed Sheeran spiller fredag aften i Lyon, og de franske myndigheder bekræfter, at koncerten finder sted, men at der vil være massiv politiopbud. 

Ekstra Bladet følger sagen ...

Skærm

Hent flere
Hent flere