Eksplosion på Christiania i nat

En sprængbar genstand har natten til onsdag medført store skader mod en butik på Christiania, oplyser Københavns Politi

Se billeder af den smadrede butik her. Video: Kenneth Meyer

Natten til onsdag rykkede Københavns Politi ud til en eksplosion på fristaden Christiania.

Her er en ukendt bombeladning blevet udløst ved en tøjbutik. Der er ingen meldinger om tilskadekomne, men eksplosionen har været så voldsom, at butikken har fået massive materielle skader, oplyser Københavns Politi.

Vagtchef Henrik Brix fortæller til Ekstra Bladet, at man fortsat er til stede på Christiania for at undersøge præcis, hvad der er sket.

- 01.47 får vi en anmeldelse om et højt brag på Christiania. Da vi kommer derud, kan vi konstatere, at der er blevet placeret en sprængbar genstand mod et butiksvindue. De fleste ruder er fuldstændig forsvundet, men der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Vi er ved undersøge, hvad der er foregået, og derfor er vi stadig derude.

Der er tale om tøjbutikken Alis.

Henrik Brix oplyser videre, at der ikke er indtil videre ikke er nogen personer anholdt, men han understreger, at politiet fortsat efterforsker, hvorfor en bombeladning blev bragt til sprængning på stedet.

Man vil også afhøre eventuelle vidner og foretage tekniske undersøgelser.

- Vi har ikke nogen mistænkte eller motiv på nuværende tidspunkt, nej.

Ekstra Bladet har ved 9-tiden været i kontakt med København Politis presseafdeling, der fortæller, at man er færdig på stedet.

- De er færdige med at arbejde derude, men der mangler fortsat nogle tekniske undersøgelser. Vi mangler fortsat også motiv, lyder det kortfattet i et svar.