Eksrocker skyldig i drab: Anklager kræver historisk straf

Regnskovsdrabet i Randers bør udløse historisk dom til 37-årig tidligere rocker, mener anklager

Malik Karim Ali Thorsen mener, at han handlede i lovligt nødværge, da han affyrede sin pistol omkring 35 cm fra sit offer, som blev ramt i øjet og døde på stedet. Privatfoto
Malik Karim Ali Thorsen mener, at han handlede i lovligt nødværge, da han affyrede sin pistol omkring 35 cm fra sit offer, som blev ramt i øjet og døde på stedet. Privatfoto

RETTEN I RANDERS (Ekstra Bladet): Det overlagte drab på en 30-årig mand ved familieparken Randers Regnskov skal koste en tidligere rocker en historisk høj straf på 20 års fængsel.

Det mener anklager Birgitte Ernst, der netop har afsluttet sin procedure for et nævningeting.

- Jeg kan ikke forestille mig, at der er noget værre end at bruge en pistol til et drab på en person, som på ingen måder havde gjort noget, der kunne skyldes nødværge. Derudover er drabet begået på et offentligt sted, som har skabt utryghed for omgivelserne. Så derfor ser jeg kun skærpende omstændigheder og overhoved ingen formidlende omstændigheder, sagde anklageren.

Se også: Eksrocker tiltalt for drab: Nu har retten talt

Benytter særlig bandeparagraf
I dansk straffelov koster et drab almindeligvis 12 års fængsel, men anklager Birgitte Ernst har i drabssagen mod eks-rockeren Malik Karim Ali Thorsen fået lov til at benytte sig af en særligt skærpende paragraf, der er mage til den særlige paragraf i straffeloven, der gælder for banderelaterede kriminelle.

Paragraffen gør det muligt for retten, at give 37-årige Malik Karim Ali Thorsen, der tidligere hed Mads Anker Stæhr Thorsen, 50 procent mere i straf, end han normalt ville få for drab og ulovlig våbenbesiddelse - og dermed idømme ham maksimalt 20 års fængsel.

Malik Karim Ali Thorsen mener, at han handlede i lovligt nødværge, da han affyrede sin pistol omkring 35 cm fra sit offer, som blev ramt i øjet og døde på stedet. Foto: Privatfoto Krimi Efter drab: Sådan forsøgte eksrocker at skjule spor

I sin påstand lagde anklager Birgitte Ernst særligt vægt på, at drabet er sket på et offentlig sted og at Malik Karim Ali Thorsen tidligere har besiddet skarpladte pistoler.

Anklageren mener samtidig, at ekrockerens 38-årige veninde og 19-årige kammerat skal tre år bag tremmer for besiddelsen af drabsvåbnet efter drabet. 

Påstod nødværge
Drabet ved Randers Regnskov fandt sted 22. december sidste år. Her fandt en tilfældig forbipasserende liget af den 30-årige mand, som ifølge obduktionserklæringerne var dræbt med et enkelt skud affyret på klos hold gennem højre øje.

Malik Karim Ali Thorsen, der tidligere i dag blev kendt skyldig i drabet, har sagen igennem erkendt, at han affyrede det dræbende skud, men mener at han handlede i nødværge.

Derfor mener hans forsvarer også, at der i stedet skal være tale om en straf på 12 års fængsel for drabet.

- Måske med en beskeden forhøjelse på et år, men ikke mere, lød det fra forsvarer Bjørn Caning.

Eksrockeren har overværet sagen under svær politibevogtning fra et tilstødende lyttelokale, som han også i dag måtte høre skyldkendelsen fra.

Det skyldes, at han under et tidligere retsmøde gik til angreb på en af de tilstedeværende i retsbygningen, og det er han nu sigtet særskilt for.

Tidligere i sagen bad den 19-årige medtiltalte om, at den 37-årige blev ført ud, mens han selv afgav forklaring.

Advokat Peter Secher, der er er forsvarer for teenageren procederede i dag for, at hans klient skal nøjes med et års fængsel for våbenbesiddelse, som vil svare til den tid, han har siddet varetægtsfægslet. Det samme appellerede advokat Rasmus Amandusson for vedrørende hans klient, den 38-årige kvinde.

Der forventes endelig dom i sagen senere i dag.

Se også: Politi syltede vigtigt brev i drabssag

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere