Ekstremt farlig trend breder sig på Youtube: Nu er 8-årig pige død

En dødsensfarlig tendens breder sig blandt børn på Youtube

Børn og unge udfordres til at kaste kogende vand på andre samt selv at drikke det med et sugerør, i gruopvækkende trend på Youtube. Foto: AP
Børn og unge udfordres til at kaste kogende vand på andre samt selv at drikke det med et sugerør, i gruopvækkende trend på Youtube. Foto: AP

Endnu en livsfarlig trend henvendt til de helt unge netbrugere, har gennem længere tid bredt sig på video-mediet Youtube.

I marts måned, gik det ud over en otte-årig pige, Ki’ari Pope fra Florida, som sammen med sine kusiner havde set videoer om den såkaldte Hot Water Challenge, der i al sin farlige enkelhed går ud på at drikke varmt vand med et sugerør. Det skriver CBS News.

Ki’ari Pope tog imod udfordringen, og fik brandsår, der var så alvorlige, at hun akut fik foretaget en operation i i luftrøret for at få fjernet arvæv. Efterfølgende fik hun foretaget en trakeostomi – et kunstigt rør i halsen, der skal skabe en kunstig luftvej. Ifølge hendes mor var det den, der resulterede, at Ki’ari Pope begyndte at døje med vejrtræknings- og taleproblemer.

Advarer forældre
30. juli fik den 8-årige pige så svært ved at trække vejret, at hendes mors kæreste ringede til alarmcentralen, men kort efter mistede hun bevidstheden. Hun blev akut indlagt på hospitalet, men døde 40 minutter senere.

Politiet arbejder nu på at fastlægge dødsårsagen.

Ki’ari Popes tante, Diane Johnson, benytter anledningen til at advare andre forældre og bede dem holde øje med, hvad deres børn ser på internettet.

- Lad det ikke bare blive ignoreret. Nej. Se efter, hvad de ser på, siger Diane Johnson.

Flere større medier, blandt andre Daily Mail, Mic.com og The Sun har tidligere omtalt den farlige Hot Water Challenge.

Som otte-årig faldt Mille for en farlig ferietrend. - Jeg var bange for, jeg skulle dø, siger hun i dag om den umiddelbart uskyldige tendens, der har fået eksperter til at advare.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen