Emilie Meng-sagen: Politi gen-undersøger sø

Politiets teknikere vil i de kommende dage gen-undersøge findestedet for liget af den unge gymnasieelev

Emilie Meng blev fundet dræbt juleaften 2016 - et halvt år efter hun forsvandt - i et vandhul her ved Regnemarks bakke. Nu undersøger politiet så stedet på ny. (Video/foto: Per Rasmussen/privat)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Vandhullet i naturområdet Regnemarks Bakke ved Borup, hvor liget af den 17-årige Emilie Meng blev fundet juleaftens dag 2016, skal nu igennem yderligere undersøgelser.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi her til morgen.

'Selv om findestedet tidligere er blevet grundigt undersøgt, har den ekstraordinære varme sommer givet politiet mulighed for yderligere undersøgelser, da søen nu er delvist udtørret.', lyder det i en pressemeddelelse fra politiet.

Politiet vil i de kommende dage i samarbejde med eksperter fra forsvaret undersøge området igen, og området vil derfor være afspærret i de dage undersøgelserne står på.

Udmeldingen om de ekstraordinære undersøgelser sker, efter at politiet i sidste uge meldte ud, at en særligt nedsat specialgruppe bestående af efterforskere og eksperter skal kulegrave efterforskningen i den uopklarede drabssag.

Emilie Meng blev fundet dræbt juleaften 2016 - et halvt år efter hun forsvandt - i et vandhul ved Regnemarks bakke. Foto: Per Rasmussen/Privatfoto 112 - 7. sep. 2018 - kl. 12:15 Politi: Specialist-gruppe skal kulegrave Emilie Meng-drabet

- Det er en gruppe af erfarne efterforskere, efterforskningsledere og analytikere, som skal gennemgå det meget omfattende materiale, vi har samlet i sagen, for at se på om der er noget i vores store arbejde, som vi måske har overset, sagde politiinspektør Kim Kliver til Ekstra Bladet i den forbindelse.

Gruppen består af 10 eksperter hentet fra hele landet, som skal endevende de 3,4 millioner data, som efterforskningsenheden ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har indsamlet.

I jagten på den unge piges morder har politiet også taget deres nye it-system Pol-Intel i brug, der giver dem mulighed for at søge oplysninger på tværs af flere systemer og sammenligne spor, DNA og andre data.

Populært sagt kan systemet suge informationer ud af flere centrale registre, systematisere og analysere dem og servere et resultat, som - måske - kan give gennembruddet i den vanskelige drabsefterforskning.

Den 17-årige Emilie Meng forsvandt sporløst 10. juli 2016 efter en bytur med vennerne i Slagelse. På Korsør Station afviste den unge pige at tage en taxa med sine veninder, fordi hun i stedet ville gå de få kilometer fra stationen til sit hjem i Korsør by.    

Emilie Meng nåede aldrig frem og siden fulgte en storstilet eftersøgning af teenagepigen til lands, vands og i luften.

Først et halvt år efter fik hendes pårørende vished, da en tilfældig hundelufter fandt liget af den unge pige i et vandhul ved Regnemarks Bakke i Borup.

Fundet skete derfor 60 kilometer fra, hvor Emilie Meng sidst blev set i live.

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Emilie Meng blev fundet dræbt juleaften 2016 - et halvt år efter hun forsvandt - i et vandhul ved Regnemarks bakke. Foto: Per Rasmussen/Privatfoto