Emilies far: Her er vores trøst

Emilie Mengs far bryder tavsheden og siger, at uvisheden har været det værste

Her billeder fra Borup Sø, hvor Emilie Mengs lig blev fundet juleaftensdag. Video: Per Rasmussen

Faderen til den 17-årige Emilie Meng bryder nu tavsheden og kommer med en kort udtalelse i den ulykkelige sag om datterens død.

Han deltog i det fakkeltog i Korsør, som i sidste uge blev arrangeret i kølvandet på fundet af datterens lig juleaftensdag.

- Selvfølgelig er det en trøst, at vi ikke længere skal leve i uvished om, hvad der er sket med hende. For uvisheden har hele tiden været det værste, sagde faderen Nicolai Skovgaard, da Se og Hør  traf ham under fakkeltoget.

- Det er godt at, politiet nu har nogle spor at gå efter. Så mit største ønske er, at de finder den eller de afstumpede personer, som  har slået hende ihjel, siger han.

Faderen blev skilt fra Emilie Mengs mor, da pigen var otte år. Men de har bevaret kontakten trods den geografiske afstand efter, at faderen flyttede til Nordjylland.

Emilie Meng forsvandt den 10. juli i Korsør og blev fundet - fem en halv måned senere - juleaftensdag i et sø-område ved Borup, cirka 60 kilometer fra det sted, hvor hun forsvandt. Politiet siger, at der er tale om en forbrydelse, og en intens jagt er indledt på baggrund af de spor, som politiet har i sagen.

Med fundet af den afdøde pige har politiet nu to steder at arbejde ud fra. Området i Korsør, hvor pigen forsvandt fra tidligt om morgenen, da hun gik fra Korsør Station mod sit hjem efter en bytur med veninder, og så stedet ved Borup, hvor hun blev fundet.

Politiet har foreløbig valgt at holde kortene særdeles tæt til kroppen i forhold til hvilke effekter, man eventuelt har fundet sammen med den døde teenagepige. 

Efter nytår sagde efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet, at politiet har fået mere end 200 henvendelser efter, pigen blev fundet.

Se også: Her er politiets opfordring i Emilie-sagen

Emilie Meng gik på Slagelse gymnasium, hvor hun var tilknyttet hf-linjen. Hun skulle være startet efter sommerferien på 2. år. I går fortalte vicerektor Lotte Büchert til Ekstra Bladet, at eleverne på skolen i morgen - på første skoledag efter juleferien - skal samles til en mindehøjtidelighed for pigen.

Se også: Skole mindes: Emilie stod hele tiden på klasselisten

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere