En betjent dræbt af skud i Paris - tre er såret

En betjent er dræbt af skud i Paris. Præsident Hollande siger, at hændelsen formentlig er terrorrelateret.

En mand, der var kendt og mistænkt for at voldelig islamist i Frankrigs antiterrorkorps, skød og dræbte torsdag aften i Paris en politimand og sårede to andre alvorligt på Champs-Élysées i Paris.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat tager skylden for angrebet, som fandt sted, netop som den sidste tv-debat mellem kandidaterne til præsidentvalget blev afviklet.

Angrebsmanden åbnede ild mod en af politiets gruppevogne på den berømte boulevard nær Triumfbuen omkring klokken 21. Folk løb for livet.

Se også: Medier: Her er Paris-terroristen

Efter at have dræbt en politimand og såret to andre blev angrebsmanden dræbt af politiets skud, da han forsøgte at flygte til fods.

Også en civil blev lettere såret, oplyser den franske præsident, François Hollande, på et pressemøde. Avisen Le Figaro skriver, at der er tale om en kvindelig turist, der blev ramt i knæet. Hendes nationalitet er ikke kendt.

Islamisk Stats propagandakontor Amaq skriver, at angriberen var en af gruppens folk. Han var ifølge de franske myndigheder 39 år og havde fransk statsborgerskab.

Han var kendt af antiterrorkorpset, som ransagede hans lejlighed i en østlige forstad til Paris sent torsdag aften.

Manden var kortvarigt anholdt i februar, hvor han var mistænkt for at ville angribe politiet. Han blev sat på fri fod på grund manglende beviser.

Manden blev derimod i 2005 angiveligt fundet skyldig i andre alvorlige anklager, siger politikilder til AFP.

Præsident Hollande har indkaldt til krisemøde fredag. Han har gjort det klart, at sikkerhedsstyrker vil være i allerhøjeste beredskab ved afviklingen af første runde af det franske præsidentvalg søndag.

Han siger også, at han er overbevist om, at angrebet er 'terrorrelateret'.

Fransk politi er i forvejen i forhøjet beredskab forud for præsidentvalget.

Tirsdag oplyste franske myndigheder, at to mænd på 23 og 29 år var blevet anholdt i havnebyen Marseille i det sydlige Frankrig. De var mistænkt for at planlægge et angreb forud for præsidentvalget.

Frankrig har været mål for en række blodige massakrer i de seneste år. Over 230 mennesker er blevet dræbt, og mange er blevet hårdt såret.

112 - 21. apr. 2017 - kl. 01:09 OVERBLIK: Det ved vi om angrebet i Paris

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen