En person dræbt i eksplosion i Stockholm

Politiet evakuerer folk i nærliggende boliger, indtil de ved, hvad der er eksploderet

Vores svenske kolleger giver en opdatering på situationen. Video: Aftonbladet

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Politiet er rykket til en eksplosion i et rækkehus i Vårberg i det sydlige Stockholm i Sverige.

Politiet skriver på deres hjemmeside, at en person er død, og at de pårørende er underrettet. Ifølge Aftonbladet er der tale om en ung mand.

- En person, som befandt sig i det rum, hvor noget eksploderet, er død, siger politiets talsmand Anna Westberg til den svenske avis.

Meldingen om eksplosionen kom søndag klokken 15.03 og er sket i et af værelser i et rækkehus i Våberg.

Den nationale bombeenhed er ankommet til stedet og er begyndt at undersøge, hvad der er eksploderet, meldte det svenske politi ud klokken 17.30.

- Vi vil også lave en såkaldt regelmæssig teknisk undersøgelse af stedet. Så taler vi selvfølgelig med folk på stedet for at forsøge at indsamle informationer om forholdene, siger Anna Westberg til Expressen.

Et antal boliger i nærheden blev evakueret, men fra omkring klokken 19 kan de evakuerede vende hjem. Kun huset, hvor eksplosionen skete og teknikerne arbejder, er stadig spærret af.

'Politiet ser på hændelsen som en isoleret hændelse. Der er ingen grund til, at udenforstående skal være bange på grund af det, der er sket', skriver de på hjemmesiden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En person er blevet dræbt i en eksplosion i Stockholm. Foto: Ritzau Scanpix
En person er blevet dræbt i en eksplosion i Stockholm. Foto: Ritzau Scanpix

Expressen har spurgt politiets talsmand, om de har mistanke om terror.

- Vi ser ingen koblinger til terror. Vi har en aktuel indsats på grund af en eksplosion, der er sket inde i en bolig, og vi undersøger nu, hvad der kan tænkes at ligge bag, men det er for tidligt at sige, siger Anna Westerberg.

Den svenske efterretningstjeneste, SÄPO, er orienteret om hændelsen.

- Vi kender til hændelsen, og i vores arbejde har vi en tæt kontakt med politiet og bliver informeret, hvis der skulle være noget, der er relateret til vores område. Men jeg vil påpege, at det er politiets sag, siger Karl Melin, pressechef hos SÄPO til Aftonbladet.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Ekstra Bladet følger sagen ...