Én person dræbt og fire såret i skyderi

Politiet oplyser, at en 20-årig mand har mistet livet i skyderi i Rungsted lørdag aften. Foreløbig 14 mænd i alderen 20 - 32 år er anholdt

Flere personer er iklædt DNA-dragter efter skyderiet. Video: Kenneth Meyer.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En 20-årig mand fra Nivå har lørdag aften mistet livet efter et skyderi på Rungsted Strandvej i Rungsted.

Fire personer er desuden kommet til skade i skyderiet. To af personerne er lettere kvæstet, mens de to andre er under behandling, oplyser politiet.

Foreløbig 14 mænd i alderen 20 - 32 år er anholdt efter skyderiet. Deres tilknytning til hændelsen skal nu undersøges nærmere, oplyser Nordsjællands Politi på Twitter.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Skyderi på rasteplads
Ifølge Nordsjællands politi skete skyderiet ved en rasteplads ud for Rungsted Strandvej 217 klokken 18.03.

De fire sårede mænd, der er i alderen 20–27 år, er ifølge de seneste oplysninger ikke i livstruende tilstand.

Nordsjællands Politi har siden anmeldelsen været massivt til stede i området for at sikre spor og lede efter den eller de personer, som står bag skyderiet. Eftersøgningen foregår flere steder, og der anvendes blandt andet hunde og helikopter i eftersøgningen. Selvom flere personer er anholdt, udelukker politiet ikke, at flere gerningsmænd kan være på fri fod.

Politiet mistænker, at der er personer med relationer til bandemiljøet, der står bag skyderiet. Video: Kenneth Meyer.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

'Det er ganske uacceptabelt'
- Det er ganske uacceptabelt, at der en lørdag aften på et sted og et tidspunkt, hvor der er mange mennesker ude for at nyde weekenden, sker sådan en hændelse, lød det lørdag aften fra politiinspektør Lau Thygesen på et pressemøde.

Han tilføjer, at Nordsjællands Politi vil være synligt til stede flere steder i politikredsen.

Den foreløbige efterforskning peger i retning af, at der er tale om en konfrontation mellem to lokale bandegrupperinger. Nordsjællands Politi er fortsat i gang med at efterforske sagen, herunder også det nærmere motiv for skyderiet.

Nordsjællands Politi beder vidner til episoden eller andre, som har oplysninger, der kan hjælpe med efterforskningen om at henvende sig på telefon 114.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

'En salve af skud'
Et af vidnerne til episoden er den 46-årige forfatter og debattør Jakob Olrik:

- Jeg kommer kørende i en taxa, og vi bliver holdt ind. Der er et meget stort politiopbud og tre-fire ambulancer. Der render en syv-otte gangster-typer rundt og er meget ophidsede. Så gik jeg ind mellem to stisystemer og kunne se, at der var politi med skudsikre veste, automatvåben og hunde, der gennemsøgte området. Det virkede som om, de ledte efter nogen, siger han og tilføjer:

- Skudepisoden foregik umiddelbart udenfor Sofienberg Slot på Rungsted Strandvej, der er lukket helt af nu. Man kunne høre en hel salve af skud blive affyret, siger han.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

- Det er sgu lidt ubehageligt
Et andet vidne, som Ekstra Bladet har talt med, forklarer, at der også har været et jetfly i luften, der er fløjet 'meget, meget lavt.'

- Jeg bor på en vej lige ved stationen, og herfra kan jeg se, at beredskabsstyrelsen også er ankommet i deres orange køretøjer med udrykning. Da det startede, kom der så mange politibiler, at jeg aldrig har set noget lignende. Jeg skulle op og hente min søn fra sådan en gamer-weekend, men jeg måtte vende om, fordi politiet havde spærret vejen. Der holdt vel en 20 redningskøretøjer, og der var fuldkommen kaos, siger han.

Vidnet, der ikke vil have sit navn frem af frygt for sin sikkerhed, tilføjer, at betjente med automatvåben har bevæget sig rundt tæt på hans bopæl, hvor de tilsyneladende ledte efter en eller flere personer med relation til skyderiet.

- De har rendt rundt ved nabobygningen til, hvor jeg bor, og det er altså halvanden kilometer fra gerningsstedet. De går mellem bygningerne og kigger. Det er sgu lidt ubehageligt at få det så tæt på, siger borgeren i Rungsted, hvis navn er redaktionen bekendt.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

LIVE
1 af 2 Foto: Kenneth Meyer
2 af 2 Foto: Kenneth Meyer