En uge efter kirke-drabet: I dag må familien se Jannie

Politiet har endnu ikke frigivet liget, men i dag får Jannie Dam Reenbergs familie lov til at sige farvel

Se video fra området hvor Janni Dam Reenberg blev fundet dræbt. (Video: Per Rasmussen)

En uge efter at deres elskede mor og kæreste brutalt blev revet fra dem, kan familien til Jannie Dam Reenberg i dag få lov til at tage afsked.

Det sker fordi Midt- og Vestsjællands Politi har afsluttet deres umiddelbare undersøgelser af liget. Familien har derfor fået lov til at tage afsked med Jannie, selv om politiets retsmedicinere endnu ikke har frigivet liget til familien.

Det fortæller Jannie Dam Reenbergs 18-årige datter til Ekstra Bladet.

- Det bliver utroligt hårdt, men vi er alle sammen enige om, at vi gerne vil sige rigtigt farvel, siger datteren Heidi Dam Jensen til Ekstra Bladet.

40-årige Jannie Dam Reenberg blev fundet dræbt af knivstik i halsen onsdag 30. december på gulvet af kirkekontoret i Sneslev Kirke, hvor hun arbejdede som graver.

Hendes 67-årige ægtemand gennem fire år, som hun kort forinden havde afsluttede forholdet med, blev efterfølgende anholdt og sigtet for drabet. Han nægter sig skyldig.

Indbrud kort før drab
Ifølge politiet blev Jannie Dam Reenberg overrasket af sin drabsmand i tidsrummet mellem 08.08 og 08.30 tirsdag morgen 29. december. Få minutter forinden havde hun ringet til sin nye kæreste, den 55-årige Bent Laugesen, og fortalt, at kirken havde været udsat for indbrud.

Det har Bent Laugesen tidligere fortalt Ekstra Bladet.

Efterforsker ved Midt og Vestsjællands Politi, Ove Pedersen, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at der 29. december havde været indbrud i kirken.

- Men vi betragter umiddelbart indbruddet og drabet som to separate hændelser, siger Ove Pedersen uden at ville uddybe nærmere.

Politiet har siden koncentreret efterforskningen i retning af den 67-årige anholdte i sagen. I forbindelse med politiets klarlægning af tiden omkring drabet, har Midt og Vestsjællands politi efterlyst oplysninger om en mørkeblå Peugeot 406's færden i området omkring Sneslev Kirke.

Det førte til flere henvendelser fra borgere i området, som havde set den pågældende bil holde på en rasteplads ikke langt fra Kirken omkring klokken 07.45 om morgenen 29. december.

Jannie Dam Reenberg elskede sin hund Zita, har hendes 18-årige datter fortalt til Ekstra Bladet. Hun blev ifølge politiet dræbt på sin arbejdsplads 29. december. (Privatfoto) 112 - 4. jan. 2016 - kl. 19:56 Vidner: Jannies drabsmand ventede på hende ved pølsebod

- Der udover er den også set tæt på kirken. Vi har dog ikke kunne få bekræftet, om bilen også har holdt på kirkens parkeringsplads endnu,siger Ove Pedersen.

Gerningssted frigivet
Sneslev Kirke har siden fundet været afspærret af politiet i forbindelse med en række tekniske undersøgelser.

- Men de er nu afsluttet, og vi har derfor frigivet stedet igen, fortæller Ove Pedersen fra Midt og Vestsjællands Politi.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere