Endnu en betjent blev såret under terrorangrebet i København

Politiforbundet skriver i deres fagblad, at seks betjente blev såret i forbindelse med terrorangrebet

Formand i Politiforbundet Claus Oxfeldt, der her taler ved en mindehøjtidlighed for de dræbte, bekræfter i den seneste udgave af 'Dansk Politi' det nye antal sårede.

Hidtil har politiet fastholdt, at fem betjente blev såret i forbindelse med terrorangrebet i København 14. februar, men nu kan Ekstra Bladet afsløre hemmeligheden om, at endnu en betjent blev såret.

Ifølge Københavns Politi er der ikke tale om, at hun er blevet ramt af skud, men derimod glasskår fra en knust rude.

Ifølge kilder til Ekstra Bladet har politiet således valgt at hemmeligholde oplysninger om, at en kvindelig betjent blev såret.

I første omgang skyldes den manglende information om den sårede kvinde angiveligt en fejl, fordi hun som den eneste blev sendt på Bispebjerg Hospital i stedet for Rigshospitalet, hvor de fem øvrige sårede betjente blev behandlet.

'En beklagelig fejl'
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger aftalte politiets ledere efterfølgende på et møde, at det skulle forblive en hemmelighed, at en kvindelig betjent blev såret i forbindelse med terrorangrebet.

Ekstra Bladet har hele dagen forsøgt at få en kommentar fra Københavns Politi, men først seks timer efter den første henvendelse lykkedes det at få et skriftligt svar fra kommunikationschefen for Københavns Politi, Mads Jensen.

- Det er korrekt, at seks betjente blev såret under skudattentaterne. Fire blev ramt af skud. To af glasskår. De to betjente ramt af glasskår blev udskrevet samme aften. Den ene af de betjente blev behandlet på et andet sygehus end de øvrige fem.

- Det skal dog ikke undskylde, at vi burde have korrigeret vores pressemeddelelser, så det retteligt fremgik, at der var tale om at seks betjente blev sårede. Det er vi kede af ikke har fremgået. Hver eneste betjent der såres i tjeneste fortjener respekt og anerkendelse. Det har alle seks betjente også fået. Det er udelukkende til pressen at vi ikke har fået kommunikeret godt nok, skriver Mads Jensen.

Politiet bevogter dommervagten i København, hvor 18-årig er i grundlovsforhør i terror-sagen. (Foto: Jakob Jørgensen) 112 - 28. feb. 2015 - kl. 09:59 18-årig fængslet for at hjælpe terroristen

I den seneste udgave af Politiforbundets fagblad, Dansk Politi, bekræfter formand Claus Oxfeldt det nye antal sårede.

- Der har været nogle bevægende dage. Der er blevet skudt på kolleger. Seks er blevet såret.

Den oplysning strider direkte mod, hvad politiet ellers selv har oplyst. Ekstra Bladet har talt med Claus Oxfeldt, der bekræfter at det korrekte antal sårede er seks betjente.

Årsagen til, politiet har meldt ud, at der er fem sårede og ikke seks er endnu uvist, og det er ligeledes uvist, om kvinden blev såret ved det første angreb på Krudttønden på Østerbro eller ved Synagogen på Krystalgade.

Der har dog været offentliggjort video fra episoden på Krystalgade, der ikke indikerer, at endnu en betjent skulle være til stede, og det virker derfor mest sandsynligt, at kvinden er blevet såret i forbindelse med arrangementet på Krudttønden, hvor tre mandlige betjente blev såret.

Se også: Terror i København: Svenske livvagter får medalje

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere