Endnu en kvinde får burka-bøde

En kvinde er fredag morgen sigtet for at overtræde tildækningsforbuddet, da hun opholdt sig i offentligt rum iført burka

Endnu en kvinde får bøde får at overtræde tildækningsforbuddet. Privatfoto: Henrik Holmen.
Endnu en kvinde får bøde får at overtræde tildækningsforbuddet. Privatfoto: Henrik Holmen.

Endnu en kvinde har fredag morgen klokken 9.24 modtaget en bøde for at være tildækket i det offentlige rum.

Denne gang gjaldt det en fodgænger ved krydset mellem Ellebjergvej og Gammel Køge Landevej ved Folehaven i København. Det bekræfter vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen overfor Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at der har været en hændelse med en kvinde, der har overtrådt tildækningsforbuddet i dag i København, siger Michael Andersen til Ekstra Bladet.

Når det er første gang, man modtager en bøde for at overtræde tildækningsforbuddet, skal man hoste op med 1000 kroner.

- Det var en motorcykelbetjent, der spottede kvinden, som var tildækket. Han valgte derefter at udskrive en bøde for en simpel overtrædelse af loven, siger Michael Andersen til Ekstra Bladet.

Så ikke synderlig tilfreds ud
32-årige Henrik Holmen var vidne til hændelsen fra sin bil, og nåede også at tage et billede af optrinnet.

- Jeg var i gang med at dreje til højre, da jeg lægger mærke til en kvinde i burka, som får en bøde i fodgængerfeltet. Og jeg kan sige én ting, hun så absolut ikke tilfreds ud, som hun stod der og viftede med armene, fortæller Henrik Holmen.

Loven om det omdiskuterede tildækningsforbud trådte i kraft 1.august i år, og siden da har minimum fire borgere modtaget en bøde for at overtræde loven.

Rachid Nekkaz blev ført væk fra trappen til Christiansborg, da han holdt pressemøde tirsdag. Foto: Tariq Mikkel Khan Politik - 11. sep. 2018 - kl. 19:08 Burka-bluff på Borgen: Ingen bøder betalt

Se også: Efter burkaforbud: Forening klar til civile anholdelser