Enkemand: - Jeg er meget lettet over Kvissel-afgørelsen

- Vi har ventet i 11 måneder på at få vished, siger den dræbte Tina Rømers pårørende

58-årige Jens Holtegaard: - Tine var omdrejningspunktet i familien. Nu må vi forsøge at få samlet de pårørende efter sorgen og savnet. (Foto: René Schütze)
58-årige Jens Holtegaard: - Tine var omdrejningspunktet i familien. Nu må vi forsøge at få samlet de pårørende efter sorgen og savnet. (Foto: René Schütze)

Den første del af dommen i Kvissel-sagen, hvor den dræbte Tine Rømers 16-årige datter Lisa Borch og 29-årige Bakhtiar Mohammed Abdulla begge er kendt skyldige, har vakt lettelse hos den dræbtes enkemand, Jens Holtegaard.

- Det har været 11 måneder i uvished, hvor jeg har været i syv sind, sagde Jens Holtegaard få minutter efter skyld-kendelsen, der faldt klokken 13 ved retten i Hjørring.

Efter afgørelsen har Ekstra Bladet valgt at bryde anonymiteten på den tiltalte Lisa Borch, der indtil i sidste uge var omfattet af et navneforbud. Hun og Bakhtiar Mohammed Abdulla får på mandag at vide, hvor hårdt de skal straffes for drabet.

Strafferammen begynder ved 12 år for voksne og halv takst til dømte under 18 år.

Den myrdede Tine Rømer og hendes ægtefælle kunne ikke styre Tines ene tvillingedatter, der i dag er tiltalt for drabet på den 40-årige kvinde fra Kvissel i Nordjylland. (Privatforo) 112 - 7. sep. 2015 - kl. 13:57 Stedfar: - Hun var altid fuld af løgn

Den myrdede Tine Rømer og hendes ægtefælle kunne ikke styre Tines ene tvillingedatter, der i dag er tiltalt for drabet på den 40-årige kvinde fra Kvissel i Nordjylland. (Privatforo) 112 - 7. sep. 2015 - kl. 13:57 Stedfar: - Hun var altid fuld af løgn Danny Abdallas navn er på ny dukket op i Kvissel-drabssagen. (Foto: Jesper Mortensen) 112 - 2. sep. 2015 - kl. 10:10 Mordoffers datter mistænkte Danny Abdalla for Kvissel-drab

Den myrdede Tine Rømer og hendes ægtefælle kunne ikke styre Tines ene tvillingedatter, der i dag er tiltalt for drabet på den 40-årige kvinde fra Kvissel i Nordjylland. (Privatforo) 112 - 7. sep. 2015 - kl. 13:57 Stedfar: - Hun var altid fuld af løgn Danny Abdallas navn er på ny dukket op i Kvissel-drabssagen. (Foto: Jesper Mortensen) 112 - 2. sep. 2015 - kl. 10:10 Mordoffers datter mistænkte Danny Abdalla for Kvissel-drab Se også: Retsmediciner: Kvissel-offer døde i løbet af få minutter

- Mine tanker om rettens skyldkendelse var de samme som nævningernes. Efter at have hørt forklaringerne fra Lisa og Bakhtiar og sammenholdt dem med de andre vidneudsagn og de tekniske beviser kan man ikke være i tvivl om, at det er de to, der har gjort det, sagde Jens Holtegaard.

- Tine var samlingspunktet i vores familie. Hun blev revet bort på den mest brutale måde - endda af sin datter. Vores familie har været totalt splittet, men nu er vi ved at få samling på de pårørende igen.

- Vi har alle skullet igennem en dyb, men også mærkelig sorg, sagde Jens Holtegaard til Ekstra Bladet efter kendelsen