Enlig mor tvunget til København: Skulle svindle sig til luksus-ure

Grædende 25-årig forklarede, at hendes datter var taget som gidsel i sag om svindel med kreditkort og Rolex-ur til 245.000 kr

En kvinde blev tvunget fra London til København, hvor hun skulle købe luksure hos Klarlund med falske kreditkort. (Foto: Jakob Jørgensen/Jan Dagø/Google Maps)
En kvinde blev tvunget fra London til København, hvor hun skulle købe luksure hos Klarlund med falske kreditkort. (Foto: Jakob Jørgensen/Jan Dagø/Google Maps)

DOMMERVAGTEN (Ekstra Bladet): En ganske usædvanlig  - og tilsyneladende også tragisk - sag blev i dag oprullet i Københavns Dommervagt.

Her var en 25-årig kvinde sigtet og fremstillet for i går i feinschmecker-butikken Klarlund på Strøget at have forsøgt at købe to dyre luksus-ure på falske kreditkort.

Under grundlovsforhøret fremstod kvinden meget berørt. Hun smågræd ligesom hendes venstre fod rystede ukontrollabelt under vidneskrankens pult.

Kvinden har afrikanske rødder og bor i England.

Med tårerne løbende ned af kinderne indvilgede hun lavmælt i, på formfuldendt engelsk, via tolk at besvare spørgsmål i forbindelse med sagen. Som udgangspunkt indrømmede hun, at havde forsøgt købe de to ure - det ene et Rolex Submariner til en værdi af 245.000 kr. Men i første omgang forklarede hun, at hun ikke vidste, der var tale om falske kreditkort.

Derefter gav hun beredvilligt sin version om sagen.

- Min datters far sidder i fængsel. Og i går morges blev jeg ringet op af en mand, der kender mit barns far, forklarede hun ved grundlovsforforhøret.

Blev sendt til København
Her forklarede hun, at hun godt vidste, hun på et eller andet tidspunkt ville blive kontaktet. Men ifølge egen forklaring vidste hun ikke, hvad hun skulle gøre eller udføre.

- Han sagde, at mit barns far skyldte ham penge, sagde kvinden.

Derefter beskrev kvinden, hvordan manden sagde, at hun skulle gøre både sig selv og den seks-årige datter klar.

- Så kom han hen til mig. Han gav mig nogle kredikort, jeg skulle skrive min underskrift på, forklarede han.

Derefter tog de tre sammen til London-lufthavnen Heathrow, hvor manden udstyrede den 25-årige kvinde med et returbillet til København med ud og hjemrejse samme dag. Og anklager, Sidsel Jessen-Klixbüll, dokumenterede senere i grundlovsforhøret kvindens rejseri, da politiet har hendes flybillet.

Kvinden følte sig både truet og svært intimideret, da manden tog hendes datter i 'pant'. Hun forklarede ikke, om der havde været direkte trusler, men bare det, at manden på denne direkte måde havde involveret datteren var nok til at hun at hun makkede ret.

- Han tog min datter, sagde hun.

- De fulgte mig til securityen i lufthavnen, hvor jeg gik igennem. Da jeg landede i København ringede han til mig. Her sagde han, at jeg først skulle tage toget til 'central station'. Her skulle jeg stige ud og tage bus nr 26 hen til butikken.

Fik nøjagtige instrukser
Derefter forklarede hun, hvordan manden i detaljer instruerede hende i, hvilken vej hun skulle gå, hvordan området omkring butikken så ud og hvilke andre butikker der var naboer til Klarlund.

- Han sendte mig også to billeder af ure, jeg skulle købe, sagde kvinden.

Kendte du butikken i forvejen, spurgte anklageren.

- Ja. Jeg har købt et ur der, da jeg var på ferie, svarede hun.

- Og ham der solgte mig mit ur i butikken var der igen. Vi genkendte hinanden. Jeg viste ham billedet af det første ur (et Rolex Submariner, red), som han fandt frem.

- Først forsøgte jeg at betale med et Mastercard, men det virkede ikke, da jeg ikke kendte den nøjagtige pinkode, forklarede hun.

Så fandt hun et American Express kort frem, og det virkede.

- Så jeg betalte uret med det kort, forklarede hun.

- Så viste jeg billedet af det andet ur frem. Men nu begyndte personalet at viske sammen.

Kvinden blev anholdt i butikken, hvor hun forsøgte at købe luksusure med stjålne kreditkort. (Foto: Jakob Jørgensen)
Kvinden blev anholdt i butikken, hvor hun forsøgte at købe luksusure med stjålne kreditkort. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Blev anholdt i butikken
Hun ringede så til manden, der havde sendt hende til København. 'Det skal nok gå. alt er ok', sagde han i følge kvindens forklaring.

Derefter kom politiet, og kvinden blev anholdt.

Har du navnet på den mand, der sendte dig af sted, spurgte anklageren.

Det bekræftede kvinden, der så stavede navnet.

- Men jeg har aldrig mødt ham før, tilføjede hun.

- Nu ligner jeg en uansvarlig mor. Men jeg troede ikke, at mit barns far ville udsætte sin egen datter for fare på den her måde forklarede hun.

- Jeg kommer til at fremstå som en forfærdelig mor. Men jeg havde ikke noget valg. Hvad skal der nu ske med min datter, spurgte hun grædende.

Kvinden blev varetægtsfængslet i foreløbigt ni dage. Og efterfølgende drøftede dommer, anklager og forsvarer, hvordan sagen bedst kunne håndteres i forhold til datteren.

Blandt andet, hvordan der kunne tages kontakt til engelske myndigheder.

Den fængslede 25-årige ville også hurtigt få mulighed for at ringe til nærmeste familie for at de eventuelt kunne se, om de kunne få datteren fra manden, der havde sendt den 25-årige til København.