Erfaren soldat bag vådeskud ved synagogen: - Det går ham meget på

En politimand blev lørdag ramt af et vådeskud ved synagogen i indre København. Det var en erfaren soldat, der affyrede skuddet, lyder det fra generalmajor

En person fra forsvaret har ved et uheld ramt en politimand med et vådeskud inde i synagogen på Krystalgade i København. Foto: Kenneth Meyer
En person fra forsvaret har ved et uheld ramt en politimand med et vådeskud inde i synagogen på Krystalgade i København. Foto: Kenneth Meyer

Lørdag blev en politimand ramt af et vådeskud inde i vagtstuen i den jødiske synagoge på Krystalgade i København. En erfaren soldat fra forsvaret affyrede skuddet.

Det fortæller generalmajor og chef for operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando Kenneth Petersen til DR

- Det er en meget erfaren soldat, vi taler om, så det er klart, at det går ham meget på, siger generalmajoren.

Den sårede politimand fik førstehjælp og blev hurtigt fragtet på hospitalet, fortæller han. Den pågældende erfarne soldat modtog efterfølgende psykologhjælp for at komme sig over episoden.

En person fra forsvaret har ved et uheld ramt en politimand med et vådeskud inde i synagogen på Krystalgade i København. Foto: Kenneth Meyer 112 Vådeskud i synagoge: Politimand såret

- Han skal have al den hjælp, vi kan tilbyde ham, for det er ikke rart at være involveret i sådan en sag. Det er jo ikke gjort med vilje, så det er vigtigt, at vi bakker ham op med psykologhjælp, siger Kenneth Petersen til DR.

Kommunikationschefen ved Københavns Politi, Tasje Parize, oplyste lørdag til Ekstra Bladet, at betjenten, der blev ramt i armen, er uden for livsfare.

Ifølge DR er det Forsvarets Auditørkorps, der skal undersøge sagen om det affyrede vådeskud. Det kan være i forbindelse med en afladning, at skuddet er blevet fyret af, men det er det, der nu skal undersøges, forklarer Kenneth Petersen.

Betjente har siden september haft selskab af soldater i bevogtningen af synagogen.

Flere jødiske institutioner har siden 2015 været bevogtet, fordi Omar El-Hussein skød og dræbte to personer, den ene - Dan Uzan - ved synagogen i Krystalgade, den anden - Finn Nørgaard - ved krudttønden på Østerbro.

112 Politiformand efter skud ved synagoge: - Det sker