Erkender brutalt overfald: Bandeleder dømt

I alt er 17 personer nu dømt for brutalt overfald på Brothasmedlem i frisørsalon på Nørrebro

Frisørsalonen på Nørrebro undersøges af politiets teknikere kort efter overfaldet, der fandt sted i september 2018. Foto: Kenneth Meyer
Frisørsalonen på Nørrebro undersøges af politiets teknikere kort efter overfaldet, der fandt sted i september 2018. Foto: Kenneth Meyer

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Voldsorgiet varede i 12 minutter, da et 21-årigt Brothasmedlem i september 2018 blev mishandlet på gulvet af en frisørsalon på Nørrebro i København.

I dag erkendte det fremtrædende bandemedlem Hemin Dilshad Saleh, 24, sin rolle i overfaldet, hvor et større tæskehold benyttede sig af slag, spark og tæsk med en kniv, der dog forblev indhyllet i skeden.

Efter en lille times retsmøde blev den 24-årige mand idømt 12 måneders fængsel.

Hemin Dilshad Saleh blev idømt et års fængsel for overfaldet.  Politifoto
Hemin Dilshad Saleh blev idømt et års fængsel for overfaldet. Politifoto

Forinden forklarede det fremtrædende NNV-medlem, at han havde været til stede i frisørsalonen under dele af afstraffelsen, men nægtede at han i samme omgang skulle have ringet til to navngivne LTF-medlemmer, der ifølge politiet tilstødte sig tæskeholdet.

Holdt vagt
- Jeg var derinde i 60 sekunder, og så gik jeg ud og holdt vagt, forklarede medlemmet, der undervejs i det korte retsmøde sendte flere store smil og luftkys gennem sit velfriserede sorte skæg til sin mor, der havde taget plads på tilhørerpladserne i salen.

Det samme havde fire andre familiemedlemmer, der alle var placeret med behørig afstand i overensstemmelse med coronaforanstaltningerne.

Ifølge Hemin Dilshad stod han på dagen for overfaldet på Den Sorte Plads på Nørrebro med nogle venner, da de blev kaldt til frisørsalonen på Nørrebrogade, hvor det 21-årige Brothasmedlem befandt sig.

- Beskeden lød, at han (forurettede, red.) havde problemer med nogle, som vi kendte, så vi gik alle sammen derover. Derinde udviklede det sig til verbal tumult på arabisk, fortalte medlemmet.

Falsk britisk kørekort
Dagens dom er den 17. i sagen mod i alt 19 tiltalte i forbindelse med overfaldet.

Udover de bare næver og den indhyllede kniv brugte tæskeholdet også frisørsalonens interiør som kasteskyts mod det 21-årige Brothasmedlem, der udover et sår i halsen måtte behandles for snit i ryggen og skulderen.

Foruden overfaldet blev den 24-årige bandeleder også kendt skyldig i dokumentfalsk, da han ved anholdelsen havde et falsk britisk kørekort og opholdstilladelse med sit eget navn og billede på.

Han er desuden idømt et opholdsforbud på to år efter sin løsladelse, der forbyder ham at opholde sig flere steder på Nørrebro og København NV.

Endte i spektakulær flugt
Med dagens dom kan 24-årige bandeleder dog ikke læne sig tilbage i sin fængselscelle helt endnu.

Allerede i morgen er hans tilstedeværelse igen ønsket i en dansk retssal, da han ved Retten i Næstved er tiltalt for en spektakulær flugt, der fandt sted under varetægtsfængslingen i sagen om mishandling.

Flugten fra  retspsykiatrisk afdeling i Slagelse involverede et skydevåben skjult i en bradepandekage pyntet med glasur og flødeskum og endte i Spanien, hvor det 24-årige bandemedlem blev anholdt efter flere måneder på fri fod.

Det fremtrædende bandemedlem Hemin Dilshad Saleh blev hjulpet til flugt i november sidste år. Politifoto Krimi Bandeleders dramatiske flugt: 'Hvis I rører på jer, skyder jeg jer'

Sagen begynder ved Retten i Næstved torsdag klokken 9.30. Udover bandemedlemmet sidder seks andre tiltalt for at have hjulpet med flugten.

Krimi Her stormer specialstyrke dansk bandeleders skjulested

1 af 2 Hemin Dilshad Saleh blev idømt et års fængsel for overfaldet. Politifoto
2 af 2 Frisørsalonen på Nørrebro undersøges af politiets teknikere kort efter overfaldet, der fandt sted i september 2018. Foto: Kenneth Meyer