Et gram mdma i sodavand dræbte 16-årige Marcus

Marcus Christensen på 16 døde efter at have drukket en sodavand med et gram mdma i. En 18-årig mand er nu tiltalt for særlig groft uagtsomt manddrab i sagen

Politiet hentede efterfølgende beviser i en tagrende efter dødsfaldet i oktober.

Natten til 27. oktober trak 16-årige Marcus Christensen vejret for sidste gang, efter at han nogle timer tidligere havde drukket en sodavand med det euforiserende stof mdma.

Det var ifølge anklagemyndigheden ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi en 18-årig mand, som blandede drikken og gav den til Marcus Christensen.

Se mere video på localeyes.dk

Om den 16-årige vidste, hvad der var i den livsfarlige sodavand, kan specialanklager Skipper Falsled ikke udtale sig om.

- Jeg kan kun sige, at det vil blive et af bevistemaerne, når sagen kommer for retten, siger Skipper Falsled til Ritzau.

Og sagen kommer for retten. For anklagemyndigheden har rejst tiltalte mod den 18-årige mand for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Den 18-åriges advokat, Jens Iversen, oplyser til Ritzau, at han endnu ikke har gennemgået anklageskriftet med sin klient. Derfor kan han ikke udtale sig om, hvordan den 18-årige forholder sig til anklagerne mod sig.

Blev dårlig efter indtagelse
Klokken var cirka 22 den fredag, hvor Marcus Christensen ifølge anklageskriftet fik sodavandsflasken af den 18-årige mand.

Efter at have drukket noget af indholdet blev den 16-årige dreng dårlig. Klokken 01.46 natten til lørdag den 27. oktober blev han erklæret død.

Ud over anklagen for uagtsomt manddrab er den 18-årige anklaget for at have været i besiddelse af ti gram af stoffet med henblik på salg.

Den 18-årige sidder varetægtsfængslet i sagen, og det samme gør en jævnaldrende mand. Ham er der ikke rejst tiltalte mod. Anklagemyndigheden har ikke taget stilling til, om det skal ske.

Han er mistænkt for at have været en form for bagmand, som har leveret mdma til den 18-årige mand, der er anklaget for at blande den dødelige drik.

Men umiddelbart er han ikke sigtet for at være juridisk ansvarlig for Marcus Christensens død. Han er nemlig ikke sigtet for uagtsomt manddrab.

Til gengæld er han sigtet for overtrædelse af straffelovens narkobestemmelse ved at have været i besiddelse af 40 gram mdma med henblik på salg.

Sagen om uagtsomt manddrab kommer for ved Retten i Næstved den 12. december.

112 - 27. okt. 2018 - kl. 16:06 Kims søn døde i nat: Det er ikke trængt ind endnu

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere