Eufori efter fund af 25 stjålne cykler: 23 sjællændere er igen glade

Nordsjællands Politi er ovenud begejstrede for Ekstra Bladets hjælp med at efterlyse ejerne til 25 dyre cykler, som blev fundet i skoven ved Oldvej i Kvistgård. Ejerne til 23 af cyklerne er fundet

Der mangler stadig at blive fundet en ejer til to cykler. Den ene er denne...(Foto: Nordsjællands Politi)
Der mangler stadig at blive fundet en ejer til to cykler. Den ene er denne...(Foto: Nordsjællands Politi)

Er du en af cykelejerne, der fik din stjålne cykel tilbage? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Det kan betale sig at efterlyse ejere til stjålne cykler på Danmarks største nyhedssite på nettet.

Det fortæller afdelingsleder i staben ved Nordsjællands Politi, Morten Skovgaard, til Ekstra Bladet.

Efter at politiet i en god måneds tid havde 25 megadyre mountainbikes stående på sit hittegodskontor, besluttede han at kontakte Ekstra Bladet for at fortælle den usædvanlige historie om, hvordan politiet vistnok havde forpurret et ganske indbringende cykelkup for en gruppe ukendte gerningsmænd.

Det var lykkedes politiet at finde de 25 cykler i skoven ved Oldvej i Kvistgård, inden at de efter al sandsynlighed ville være blevet afhentet og måske kørt til udlandet.

Ejere er fra hele Sjælland
Til gengæld havde politiet ikke nogen som helst opfattelse af, hvem der er de retmæssige ejere til cyklerne. Men det kunne Ekstra Bladet hjælpe med at finde ud af.

- På baggrund af Ekstra Bladets historie har vi modtaget en række henvendelser, som faktisk har betydet, at 23 ud af de 25 cykler er kommet tilbage til den rette ejer. Ejerne er privatpersoner fra hele Sjælland. Der kom faktisk en mand fra Bjæverskov ved Køge og hentede en cykel forleden, siger Morten Skovgaard.

Nordsjællands Politi valgte at sende billeder af de cykler, som alle har en værdi af alt fra små 5.000 kroner og op til 25.000 kroner. Fælles for cyklerne var, at der ikke var noget stelnummer, sådan som der skal være, når cyklerne sælges i Danmark. Men fordi ejerne havde valgt at specialimportere cyklerne fra udlandet, var der ingen registre i Danmark, som kunne fortælle, hvor de hørte til.

Se også: Politiet finder 25 luksuscykler i skov: Mangler du en?

- Hvordan kan I så være sikre på, at det er de retmæssige ejere, der har henvendt sig?

- De har så på andre måder kunnet sandsynliggøre, at det var deres cykler. For eksempel med privatfotos eller med købskvitteringer, forklarer Morten Skovgaard, som ikke kan fortælle noget om, hvorvidt bagmændene til cykeltyverierne er blevet fanget.

- Jeg aner det faktisk ikke, siger han.

Mangler ejere til kunstværker
Til gengæld følger Morten Skovgaard sig overbevist om, at Nordsjællands Politi gerne en anden gang vil benytte sig af Ekstra Bladet som platform, hvis ellers Ekstra Bladets journalister finder det interessant nok.

- Vi har også en række stjålne og beslaglagte kunstværker, som vi ikke kan finde ejermænd til. Det kan tænkes, at vi forsøger os med noget tilsvarende, siger Morten Skovgaard.

Ud over omtalen i Ekstra Bladet har Nordsjællands Politi også anvendt sin egen hjemmeside til at efterlyse ejerne af de mange cykler.

Der mangler imidlertid stadig at blive fundet ejermænd til to tilbageværende cykler af de mange, der blev fundet i Kvistgaard. De to cykler kan ses i billederne, der ledsager denne artikel.

1 af 2 ...Den anden er denne. (Foto: Nordsjællands Politi)
2 af 2 Der mangler stadig at blive fundet en ejer til to cykler. Den ene er denne...(Foto: Nordsjællands Politi)